most svilaj

Kako izgleda iz zraka gradnja mosta Svilaj i autoput A1 kod Odžaka

28.07.2019.
u 14:30

Javno preduzeće Autoceste Federacije BiH objavilo je video u kojem se iz ptičije perspektive može vidjeti napredak radova na mostu Svilaj na rijeci Savi, te izgled dijala autoputa A1 između Save i Odžaka, prenosi Klix.ba

Riječ je o dionici koja je završena, ali koja se ne koristi iz prostog razloga što još uvijek ne postoji granični prijelaz koji će biti konstruiran nakon završetka gradnje mosta koji će spavati bosansku i hrvatsku obalu.

"Svi radovi na dionici autoceste Svilaj – Odžak dugoj 10,7 km su završeni. Ova dionica će pravu vrijednost dobiti tek izgradnjom međunarodnog mosta Svilaj koji je u nadležnosti državnog ministarstva prometa i komunikacija te graničnog prelaza Svilaj u nadležnosti Uprava za neizravno oporezivanje BiH. Ova dionica je strateški važna ne samo za poboljšanje cestovne infrastrukture nego i za regionalnu suradnju i bolju komunikaciju s EU", priopćeno je iz Autocesta FBiH.

Početkom srpnja Autoceste FBiH su priopćile kako je na mostu Svilaj završeno oko 80 posto radova.

Podsjetimo, Izgradnja dionice Svilaj – Odžak koštala je 69,2 milijuna eura sa PDV-om, a radovi su financirani iz kredita Europske investicione banke (EIB) i Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD), grant sredstava WBIF-a i vlastitih sredstava JP Autoceste FBiH. 

Radove su izvodili austrijski Strabag i bh. tvrtke Euro-asfalt i ŽGP, dok je konsultant bio Aecom Inocsa S.L.U. iz Španjolske.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?