sastanak

Jusić i Karas o bilateralnoj obrambenoj suradnji BiH i SAD

sastanak
21.02.2017.
u 16:37

Zamjenik ministra obrane BiH za politiku i planove Sead Jusić sa suradnicima primio je danas vojnog atašea Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini brigadira Marka M. Karasa s kojim je razgovarao o aktivnostima Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH, bilateralnoj obrambenoj suradnji BiH i SAD, te aktivnostima vezanim za implementaciju nedavno usvojenog dokumenta "Pregled obrane".

Na sastanku je razgovarano i o Planu modernizacije Oružanih snaga BiH, koji je sastavni dio usvojenog dokumenta "Pregled obrane" kojim su predviđeni dinamika, načini i modaliteti ukupnog procesa modernizacije Oružanih snaga BiH u idućih deset godina.

Jusić se zahvalio vojnom atašeu Karasu na ukupnom doprinosu koji SAD pruža Bosni i Hercegovini u oblasti obrambene suradnje i na njegovoj osobnoj posvećenosti, sugestijama i prijedlozima vezanim za aktivnosti Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH.

U tom smislu je razgovarano o trenutnom stanju i izazovima u oblasti obrane, te intenziviranju aktivnosti u svrhu što skorijeg aktiviranja Akcijskog plana za članstvo u NATO (MAP), kao i drugim pitanjima vezanim za odbranu.

Pukovnik Karas je podržao dosadašnje aktivnosti MO i OSBiH, obećao nastavak podrške i suradnje sa Ministarstvom obrane i Oružanim snagama BiH u idućem razdoblju, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?