90 posto prometa izvoz

Još jedna tvrtka iz BiH osvojila europska tržišta, najviše prodaju u Njemačku, Austriju i Sloveniju

05.02.2021.
u 21:55

Vrhunska kvaliteta kože, stručna izrada, moderan dizajn i funkcionalnost proizvoda elementi su koji određuju proizvodnju tvrtke Koteks iz Tešnja, koja na ovim prostorima postoji 25 godina. Prvobitni biznis bio je izvoz sirove kože za zemlje Europske unije, međutim, kako je posao napredovao otvorile su se nove mogućnosti.

– Od 2001. godine osnovali smo proizvodnju kožne konfekcije i kožne galanterije. Od 2006. godine počeli smo s razvojem vojne opreme, opreme za security službe. Osim kože uvrstili smo i tekstil. Bavimo se i proizvodnjom posebnih prsluka za vojsku, visokog stupnja zaštite – kazala je Adisa Karahodžić, direktorica tvrtke Koteks d.o.o. Tešanj, piše biznisinfo.ba.

Koteks trenutno zapošljava oko 140 radnika. Izvozno su orijentirana tvrtka, a 90 posto njihovog prometa je izvoz. Njihove proizvode možete pronaći širom zemalja Europske unije.

– Mi većinom izvozimo. Kada je u pitanju proizvod sirova koža tu su nam glavni kupci Italija i Njemačka, u nekom dijelu i Slovenija. Mi smo direktni izvoznici za velike kožare koje se bave automobilskom industrijom i kožare koje prerađuju kožu za torbe i obuću. Kada je u pitanju proizvodnja i konfekcija najveći su nam kupci u Njemačkoj, Austriji i Sloveniji – naglasila je Karahodžić.

Proširenje proizvodnje, modernizacija opreme i zapošljavanje novih radnika uvjetovalo je da Koteks na tržištu bude prepoznatljiv brend.

No, to ne bi bilo moguće bez sredstava Razvojne banke Federacije BiH koja im je odobrila kredit.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?