ne smiruje se ni u hbž-u

Još 35 novozaraženih, korona ušla i u Županijsku bolnicu

Goran Kovačić/Pixsell
30.08.2020.
u 10:08

Rezultati testiranja 114 briseva s područja HB-aŽ stigli su u subotnjim večernjim satima, a ako je suditi po brojkama, epodemiološka situacija nije dobra. Naime, jučeranji dan zaključen je sa jo 35 pozitivnih na koronavirus, i to 15 u Livnu, 14 u Tomislavgradu i 6 u Drvaru.  Kupresu. Nakon ovih rezultata broj ukupno aktivnih slučajeva korona virusa u u HBŽ je 280, doznajemo iz Zavoda za javno zdravstvo HBŽ-a.

Livno sa 147 oboljelih od COVID-19 i dalje prednjači, Tomislavgrad i Drvar su zamijenili mjesta na ovoj neslavnoj ljestvici tako da odmah iza Livna slijedi Tomislavgrad sa 71 oboljelim, potom Drvar s 46, na Kupresu ih je 15, a Glamoč je i dalje ostao na jednom pozitivnom.

Trenutačno je u ovoj županiji jedino Bosansko Grahovo bez ijednog evidentiranog slučaja zaraze koronavirusom. Virus se prije nekoliko dana 'probio' i na još jedan odjel u Županijskoj bolnici, a i dalje je dio zdravstvenih djelatnika u više domova zdravlja izvan pogona, zaraženo ili u samoizolaciji zbog kontakta sa zaraženim kolegama.

Odluka Kriznog stožera HBŽ-a od pretprolog petka najteže je pala onima koji su imali zakazana vjenčanja, a odluka je nedvosmislena:

- Zbog pogoršane epidemiološke situacije na dva je tjedna zabranjeno održavanje svadbi i svih drugih proslava, budući predstavljaju najveći izvor zaraze koronavirusom.

Unatoč tome, nekoliko svadbi zakazanih tog prvog vikenda održano je, a ovoga je problema bilo u Tomislavgradu u kojemu se, unatoč zabrani u petak, 28. kolovoza, poslani specijalci da zabrane održavanje svadbenih veselja.

Neslužbeno, prema pisanju duvanjskog portala Tomislavnews, svatovi su ipak pušteni u svadbene dvorane samo večerati i podijeliti dar.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?