Analiza

Jeleč: Deminirali smo oko 27 milijuna metara kvadratnih

04.05.2017.
u 18:09

Anto Jeleč je naglasio da su OSBiH u kontinuitetu angažirane u operacijama humnitarnog deminiranja i predstavljaju jednu od najvećih deminerskih organizacija u BiH

Na deminerskom radilištu „Pjevalovac 4“, u općini Derventa, danas je održana analiza Plana protuminskih akcija (PMA) Oružanih snaga BiH u 2016.godini.

Analizi su nazočili zamjenik ministra obrane BiH Boris Jerinić, načelnik Zajedničkog stožera OS BiH general-pukovnik Anto Jeleč, parlamentarni vojni povjerenik Boško Šiljegović, predstavnici Parlamentarne skupštine BiH.

Zamjenik komandanta OK OSBiH za operacije brigadni general Mirsad Ahmić predstavio je rezultate procesa PMA OSBiH u 2016. godini. Tijekom prošle godine OSBiH su izvršile deminiranje 2.512.648 m2 teritorije BiH, tijekom čega je pronađeno i uništeno 23 protutenkovske mine, 311 protupješadijskih mina i 140 neeksplodiranih ubojnih sredstava. U prošlogodišnjem angažiranju u procesu deminiranja, OSBiH nisu imale niti jednu deminersku nesreću ili incident.

Načelnik ZS OSBiH general pukovnik Anto Jeleč je naglasio da su OSBiH u kontinuitetu angažirane u operacijama humnitarnog deminiranja i predstavljaju jednu od najvećih deminerskih organizacija u BiH.

- S raspoloživim deminerskim kapacitetima, participirajući sa preko 20 posto ukupno deminirane teritorije na godišnjoj razini, deminirali smo oko 27 milijuna metara kvadratnih, što je impresivan rezultat. Ovi rezultati ne bi bili ostvareni bez izuzetnog zalaganja i profesionalizma koju su uložili pripadnici Deminerskog bataljona Brigade taktičke potpore (brTP) OS BiH. Oni su po ko zna koji put na djelu pokazali što u vojnoj profesiji znači obučenost, znanje, zalaganje, hrabrost i disciplina u izvršavanju ovih izuzetno opasnih i rizičnih zadaća -  istaknuo je general Jeleč.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije