sjajni trikovi

Jednostavno očistite mrlje od kamenca: Trebaju vam samo dva prirodna proizvoda!

čišćenje
shutterstock
22.10.2022.
u 10:20

Ako vam mlaz tuša više nije tako jak, to bi mogao biti znak da minerali u tvrdoj vodi ometaju glavu tuša i mlaznicu.

Bez obzira koliko čistite, ako na čašama i tušu pronađete bijele mrlje, velika je vjerojatnost da imate tvrdu vodu koja za sobom ostavlja mineralne naslage. Ove mrlje od tvrde vode ne samo da za sobom ostavljaju ružne ostatke, već mogu usporiti i na kraju začepiti odvode, kako piše Good Houeskeeping.

Poznavanje kako brzo i jednostavno ukloniti mrlje od tvrde vode može smanjiti masnoću koja je potrebna za uklanjanje kredastih tragova i pomoći u sprječavanju nakupljanja kako bi vaši tuševi i slavine nesmetano strujali.

Čaše

Zagrijte malo alkoholnog octa u mikrovalnoj pećnici pa ga ulijte u posudu. Ostavite da odstoji, a zatim uronite čaše u ocat na 10 minuta, okrećite ih da pokriju sve strane. Dodajte sodu bikarbonu i nakon 10 minuta uklonite čaše i pospite obilnu količinu sode bikarbone izravno na čašu. Nježno utrljajte sodu bikarbonu prstima kako biste uklonili mrlje, isperite i osušite poliranjem.

Tuš

Za čišćenje tuša i kade uzmite bočicu s raspršivačem i pomiješajte jednake dijelove vode i octa. Raspršite otopinu na zahvaćene površine, ostavite najmanje 15 minuta, zatim obrišite mokrom krpom.  Ako vam mlaz tuša više nije tako jak, to bi mogao biti znak da minerali u tvrdoj vodi ometaju glavu tuša i mlaznicu. Da biste očistili glavu tuša, umočite četkicu za zube u ocat i istrljajte mlaz vode, zatim je obrišite i uključite mlaznice da izbacite minerale koji začepljuju tuš.

Zahod

Izmjerite jednu šalicu octa i izlijte je po unutrašnjosti WC školjke, pazeći da octom prekrijete mrlje od tvrde vode. Izribajte ga četkom i ostavite da odstoji minutu. Nakon što pustite da ocat odstoji, pospite šalicu sode bikarbone, a zatim dodajte drugu šalicu octa preko sode bikarbone. Smjesa bi trebala prštiti. Ostavite da odstoji otprilike 10 minuta. Pomoću WC četke zamahnite otopinom oko zahodske školjke, pazeći da pokrijete sve mrlje, i ostavite otopinu da odstoji do 30 minuta. Isperite WC školjku da biste je isprali i ponovite ako je potrebno.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?