BRZO I FINO

Jednostavni recept za ukusne kolače s narančom i čokoladom

03.12.2020.
u 16:35

Kombinacija arome čokolade i naranče u slasticama je pravi hit, a čini se da je osobito popularna ove godine. Influencerica Eloise je tako podijelila svoj recept za ukusne kolačiće

Eloise Head osnivačica je profila Fitwaffle Kitchen na Instagramu, piše Metro.

- Ako vam se svidjela Terryjeva čokoladna naranča, onda ćete obožavati ovaj 'Milijunaš s prhkim tijestom' - kazala je Head dodajući kako je kolačić puno jednostavniji za izradu nego što se čini.

Za slučaj da ne znate, 'Milijunaš s prhkim tijestom' je kolač koji se tradicionalno radi od baze s prhkim tijestom sa slojem karamele u sredini, a potom tanjim slojem čokolade na vrhu.

- Čokoladna baza od keksa, tanki sloj karamele s prstohvatom arome naranče u sredini i čokoladna naranča na vrhu - opisala je Eloise svoju verziju slastice.

Sastojci:

Baza

1 paket keksa (433 grama)
130 grama maslaca

POGLEDAJTE UPUTE NA INSTAGRAMU:

 

Karamel

1 konzerva kondenziranog mlijeka (397 grama)
90 grama maslaca
100 grama smeđeg šećera
1/2 čajne žličice soli
1 čajna žličica ekstrakta naranče
1 žlica zaslađenog sirupa


Preljev

250 gr čokolade s narančom
16 mini čokoladica s narančom

Priprema:

Kekse i maslac pomiješati i utisnuti u kalup. Potom u lončić ubaciti kondenzirano mlijeko i ostale sastojke te pet minuta kuhati uz miješanje na srednjoj vatri, a potom smanjiti na laganu vatru i kuhati još pet do 10 minuta. Smjesu preliti preko baze u kalupu i ostaviti u hladnjaku oko sat vremena. Rastopiti čokoladu s narančom i preliti preko ohlađene smjese te ukrasiti mini čokoladicama s narančom. Sve vratiti u hladnjak na još sat vremena nakon čega je kolačić spreman za konzumaciju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?