Usvojen rebalans Proračuna Posavske županije

"Jedan od prioriteta Vlade Posavske županije svakako je poticanje gospodarstva"

09.06.2022.
u 10:51

Vlada Posavske županije (PŽ) na jučerašnjem je zasjedanju usvojila Prijedlog izmjena i dopuna Proračuna Posavske županije za 2022. godinu.

Izmjenama i dopunama Proračuna ukupno planirani prihodi, primici i financiranje iznose 57.492.550 KM, koliko i ukupni proračunski rashodi, priopćeno je iz Vlade PŽ.

Izmjenama i dopunama Proračuna stvoreni su uvjeti za daljnje neometano funkcioniranje proračunskih korisnika, kazao je županijski ministar financija Mijo Stanić.

Vlada je također dala ovlasti predsjedniku županijske vlade Đuri Topiću da s Federalnim ministarstvom financija zaključi ugovor o dodjeli potpore iz proračuna Federacije u iznosu od 7.601.971 KM.

Vlada je utvrdila Prijedlog zakona o poticanju razvoja gospodarstva u Županiji Posavskoj koji je prošao proceduru javnih rasprava, potvrdio je ministar gospodarstva, rada i prostornog uređenja Dragutin Živković.

Višegodišnje iskustvo u primjeni Zakona o poticanju razvoja malog gospodarstva u Posavskoj županiji pokazalo je da trenutna zakonska rješenja u oblasti poticanja gospodarstva na način utvrđen važećim zakonom imaju određene manjkavosti, zbog čega se i pristupilo temeljitoj analizi poticaja i izradi novog zakona, kao i propisa koji će doprinijeti stvaranju pozitivnog poslovnog okruženja za razvoj gospodarstva.

Trenutno nepostojanje zadovoljavajućih zakonskih rješenja za posljedicu imaju umanjenje potencijala za privlačenje sredstava iz EU fondova i drugih donatorskih fondova.

- Jedan od prioriteta Vlade PŽ svakako je poticanje gospodarstva, a rješenja sadržana u Zakonu o poticanju razvoja gospodarstva PŽ upravo imaju za cilj doprinijeti razvoju gospodarstva, povećanju broja radnih mjesta, te privlačenje sredstava iz EU fondova i drugih donatorskih fondova, kao i povećanju učinkovitosti gospodarstva - naglasio je predsjednik Vlade PŽ.

Na sjednici je usvojena je odluka o usvajanju Programa utroška sredstava utvrđenih Proračunom Posavske županije za 2022. godinu na poziciji Grant za pomoć pri stambenom zbrinjavanju mladih obitelji i socijalnih kategorija. Grant za pomoć pri stambenom zbrinjavanju mladih obitelji i socijalnih kategorija iznosi 120.000 KM.

Županijska je vlada na usvojila zaključak o davanju suglasnosti Županijskoj upravi civilne zaštite za zapošljavanje djelatnika, vezano za formiranje zajedničke profesionalne vatrogasne postrojbe. Bit će uposleno ukupno 18 djelatnika, po devet za odjeljenja u Orašju i Odžaku, spremnih izvršavati postavljene zadaće vatrogastva u Posavskoj županiji.

Usvojena je Odluka o davanju suglasnosti Županijskoj upravi civilne zaštite za provođenje postupka javne nabavke radova (rekonstrukcija i dogradnja ureda na zgradi Vatrogasnog doma Donja Mahala), a procijenjena vrijednost radova je 29.000 KM bez PDV-a, stoji u priopćenju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?