legendarni boksač

Jedan od najboljih hrvatskih sportaša u povijesti dobiva ulicu u Beogradu

02.11.2021.
u 20:12

Važno je da se kroz imenovanje ulica čuva sjećanje na velike sportaše i ljude, a boks je jedan od sportova koji je donio veliki broj medalja, ali prije svega i ljude koji su na najbolji mogući način predstavljali sport, poručila je rekla je predsjednica Povjerenstva Andrea Radulović, obrazlažući odluku da se Mati Parlovu dodijeli ime jedne ulice u Beogradu.

Rođeni Splićan, podrijetlom iz okolice Imotskog, Parlov je po završetku sportske karijere živio u Fažani, u Istri, i vodio vlastiti kafić u Puli, okružen prijateljima i štovateljima, daleko od javnog života.

Parlov je boksač koji će, osim po brojnim domaćim i inozemnim titulama, ostati upamćen i po tvrdnji da je "amaterski boks daleko teži od profesionalnog".

Kao ugledna javna ličnost naglašavao je svoj kozmopolitizam, usprotivio se nacionalizmima na prostorima bivše Jugoslavije i u jednom intervjuu poručio da on "ne može biti nacionalist jer je svjetski prvak".

U amaterskoj karijeri imao je ukupno 310 mečeva i doživio samo 13 poraza i osam osam puta osvajao naslov prvaka Jugoslavije u poluteškoj kategoriji (1967-1974).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?