Trener Zrinjskog odmara u Zagrebu

Jakirović: Cilj je novi naslov i iskorak u Eu

25.12.2021.
u 13:44

U četvrtak je trener Zrinjskog Sergej Jakirović slavio rođendan. Bila je to prigodna proslava u krugu obitelji i prijatelja, rado se javio te odgovorio i na naše čestitke. S 45 godina na leđima smo konstatirali kako je još uvijek "mlad trener", ali je u igračkom smislu odavno veteran... S veteranskom momčadi Promotion Play Domograd Jakirović je prošao u polufinale veteranskog turnira Kutija šibica, na Štefanje njegov sastav igra utakmicu koja će odlučiti putnika u finale, piše Večernji list BiH.

 

Uspješan na Kutiji

- Imamo super klapu na Kutiji, to su sve super dečki. U mojoj momčadi igraju Antonio Franja, Hrvoje Štrok, Vedran Ješe, Silvio Marić, Mihael Mikić, Ante Tomić, Stjepan Poljak, Manuel Bikasku, Nikola Badovinac, Ivica Vrdoljak... Trebao nam je još doći kao pojačanje Igor Bišćan, samo on ima malo problema s listom i ne može igrati. Odlična je to prilika za druženje, a 26. prosinca igramo novu utakmicu. Neku sam večer pratio i Ketinu momčad na Kutiji, dečki su bili odlični - kazao nam je trener Zrinjskog Sergej Jakirović.

Mnogima je laknulo kada Zrinjski i Dinamo nisu postigli dogovor oko Jakirovića i ovaj će trener ostati u nastavku sezone na klupi Zrinjskog, koji bi trebao voditi do novog naslova.

- Cijelo vrijeme sam bio u komunikaciji sa Zrinjskim. Želio sam da klubovi, ako je to moguće, postignu dogovor, ali nije mi nimalo krivo što se to nije dogodilo. Nisam ništa želio forsirati, jer Zrinjski mi je puno pomogao pruživši mi priliku. Zaključak je bio da je najbolje da ostanem na klupi najmanje do ljeta da pokušamo osvojiti naslov te pokušamo napraviti iskorak u Europi - kazao nam je trener plemića.

Ostanak trenera Jakirovića na klupi plemića bio je svojevrsna poruka kako Zrinjski neće tek tako prodavati trenera i igrače u ovoj sezoni. Po tom pitanju, klub je trenutačno u dobroj situaciji.

- Moj ostanak na klupi sigurno je i poruka igračima. Mi svi zajedno guramo u ista kola. Sigurno je kako će biti nekih odlazaka i dolazaka, ali ne pod svaku cijenu. Cilj nam je unaprijediti kadar koliko možemo. Svi igrači su svjesni kako bi im eventualna cijena i njihovi osobni uvjeti bili na puno višoj razini ako bismo osvojili naslov prvaka. Siguran sam kako su svi toga svjesni u našoj momčadi, tako da nitko neće pod svaku cijenu žuriti s odlaskom - tvrdi trener Zrinjskog.

Pisali smo ranije kako je Zrinjski praktično riješio pitanje novog napadača s Hadžićem, želje su Amar Beganović, lijevi bočni, te još jedan vezni igrač. Ćorluka, Savić, Bašić navodno su zanimljivi nekim stranim klubovima, ali ne bi bilo iznenađenje da svi i ostanu najmanje do ljeta. Svi ti igrači sigurno spadaju u red onih kojima bi cijena znatno rasla ako bi Zrinjski do kraja sezone potvrdio naslov prvaka. U jednom trenutku Jakirović se odmaknuo od nogometa, što mu nismo mogli zamjeriti na njegov rođendan.

 

Čestitka navijačima

- U tijeku je blagdansko vrijeme pa bih iskoristio i ovu priliku da svim našim navijačima i simpatizerima koji slave čestitam Božić i Novu godinu. Svima im želim puno zdravlja, jer u ovom vremenu takvo nešto je i najvažnije - zaključio je Jakirović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?