Schmidt i Softić

Jaka i neovisna Centralna banka BiH važna za razvoj zemlje

09.08.2021.
u 17:31

Visoki predstavnik Christian Schmidt održao je danas u Sarajevu sastanak s guvernerom Centralne banke Bosne i Hercegovine (CBBiH) Senadom Softićem.

Schmidt je naglasio potrebu za postojanjem jake i neovisne CBBiH - daytonske institucije koja štiti stabilnost monetarnog i financijskog sektora BiH od svog osnivanja 1997. godine, čime direktno doprinosi sveukupnoj stabilnosti i razvoju zemlje - priopćeno je iz OHR-a.

Visoki predstavnik i guverner CBBiH razmijenili su mišljenje o potrebi očuvanja i daljnjeg razvijanja dosadašnjih uspjeha, te o važnosti kontinuiranog rada upravljačkih struktura CBBiH u cilju očuvanja neometane sposobnosti CBBiH da izvršava svoje ustavne i zakonske obveze.

Visoki predstavnik je također naglasio koliko cijeni rad CBBiH kojim je ova institucija zadobila povjerenje javnosti u cijeloj zemlji.

Visoki predstavnik Christian Schmidt i guverner CBBiH Senad Softić također pozdravljaju ponudu Deutsche Bundesbank - centralne banke Savezne Republike Njemačke - da pojača svoj dijalog s CBBiH kako bi se dodatno unaprijedili kapaciteti CBBiH za usklađivanje s EU standardima i provođenje najboljih primjera iz prakse u sustavu centralnog bankarstva u BiH - navodi se u priopćenju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?