izdan žuti meteoalarma

Jak vjetar lomio i čupao stabla u Sarajevu i Zenici, intervenirali vatrogasci

vjetar
17.06.2016.
u 08:42

Jak vjetar izazvao probleme na području Sarajeva i Zenice, polomivši stabla od kojih su neka završila na parkiranim automobilima

Noćas je jak vjetar lomio grane, skidao crijep sa stambenih objekata, a nevrijeme je zahvatilo šira područja Sarajevske županije i Zeničko-dobojske županije.

Iz Operativnog centra Civilne zaštite SŽ za Klix.ba su kazali da su imali tri intervencije na stablima koje je iščupao vjetar.

"Jedno stablo je srušeno na Vilsonovom šetalištu, drugo u Doglodima, a treća intervencija je bila na području općine Ilidža. Nije bilo ozlijeđenih osoba, kao ni veće materijalne štete, a uzrok je jak vjetar", kazali su.

Vatrogasci su od ranih jutarnjih sati na terenu i sklanjaju stabla s ulica.

Jak vjetar noćas je počupao i nekoliko manjih stabala u Zenici, ali nije bilo veće materijalne štete. U Hercegovačko-neretvanskoj, Tuzlanskoj i Unsko-sanskoj županiji nije bilo sličnih intervencija. Iz CJS Banja Luka su izjavili da građani nisu prijavili probleme izazvane jakim vjetrom.

Za područje BiH danas je izdan žuti meteolalarm zbog vjetra i visokih temperatura koje se očekuju, dok je za područje Višegrada i okoline uključen narandžasti meteoalarm. Meteorolozi prognoziraju temperaturu veću od 32 stupnja celzija u cijeloj zemlji, te udare vjetra od 40 km/h, a južnije i jače.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije