Milas - Paškalj

Jačati suradnju BiH i RH na kulturnom, znanstvenom i gospodarskom planu

milas paskalj
16.06.2016.
u 18:23

Zvonko Milas, predstojnik Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske primio je danas u nastupni posjet Nj.E. Renatu Paškalj, veleposlanicu Bosne i Hercegovine u Republici Hrvatskoj. 
  
U otvorenom i prijateljskom razgovoru, predstojnik Milas je upoznao veleposlanicu Paškalj s radom, aktivnostima i programima koje Ured provodi u odnosu prema Hrvatima u Bosni i Hercegovine. Naglasio je da su sva ulaganja Republike Hrvatske putem projekta i programa od interesa za bosanskohercegovačke Hrvate, istodobno i ulaganja u cijelu Bosnu i Hercegovinu, doprinosi cjelokupnom boljitku zemlje, gdje su Hrvati neodvojivi i konstitutivni dio. 
  
Veleposlanica Paškalj je izrazila zahvalnost Republici Hrvatskoj i Državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske na potpori koju pružaju u svim aspektima susjednoj i prijateljskoj Bosni i Hercegovini. 
  
Na sastanku se razgovaralo i modalitetima suradnje između Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske te Veleposlanstva Bosne i Hercegovine u Republici Hrvatskoj. Istaknuta je potreba jačanja suradnje dviju prijateljskih zemalja na kulturnom, znanstvenom i gospodarskom planu te u projektima prekogranične suradnje u okviru EU fondova koji su na raspolaganju, priopćeno je iz Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije