NEMA MITA?

Izvor upoznat s detaljima istrage: Ministri nisu stekli imovinsku korist, ali su lobirali i pogodovali

19.02.2022.
u 14:11

Ono što se za sada vidi jest činjenica riječ da o djelima male vrijednosti gdje nema kaznenog djela mita, izravnog pogodovanja i nitko od trojice ministara imao nikakvu imovinsku korist

Izvor koji je upućen u istragu kaže da DORH, ako već kreće u progon aktualnih ministara, treba dobro objasniti, s vrlo snažnim argumentima i dokazima, za što ih optužuje. Sada izgleda da svoje radnje temelje na iskazu jedne osumnjičenice, Ana Mandac. Nju USKOK sumnjiči da je, na zamolbu Josipe Rimac, sređivala obrtnicima potpore od Ministarstva gospodarstva u vrijeme dok ga je vodio Darko Horvat. 

Ono što se za sada vidi jest činjenica riječ da o djelima male vrijednosti gdje nema kaznenog djela mita, izravnog pogodovanja i nitko od trojice  ministara imao nikakvu imovinsku korist. Usto, riječ je o djelima koja nemaju veze s aktualnom Vladom niti trenutnim dužnostima ministra.  

Kad je riječ o potpredsjedniku Vlade Borisu Miloševiću, on u vrijeme za koje ga se tereti nije bio u izvršnoj vlasti, nego saborski zastupnik pa je i pitanje što je mogao napraviti. Kod ministra Josipa Aladrovića u pitanju je - prema dosadašnjim informacijama - spor još manje vrijednosti - jedno zapošljavanje u vrijeme kad je bio ravnatelj HZMO-a, a sve temeljeno na iskazu Ane Mandac i gdje će trebati jake dokaze ako je to bilo tako ili je možda riječ o trgovini iskazima.

Podsjetimo, prethodno se doznalo kako policija i USKOK sumnjiče i aktualnog ministra mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josipa Aladrovića, potpredsjednika vlade Borisa Miloševića te nekadašnjeg ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića.  

Aladrovića se sumnjiči za sumnjivo zapošljavanje u razdoblju od 2017. do 2019. kada je obnašao dužnost ravnatelja Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje. Miloševića i Tolušića sumnjiče u vezi s dodjelom bespovratnih sredstava za male i srednje poduzetnike u 2017. i 2018. godini, za vrijeme dok je Ana Mandac bila pomoćnica Horvata, a navodno su oboje lobirali za jednog srpskog poduzetnika.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije