Članovi Predsjedništva sa Sharifom

Izražen interes za unapređenje političke i ekonomske suradnje BiH i Pakistana

Sharif
21.12.2016.
u 15:21

Članovi Predsjedništva BiH primili premijera Islamske Republike Pakistan Nawaza Sharifa. Zajednički je ocijenjeno da su politički odnosi BiH i Pakistana jako dobri i u interesu obiju strana je unapređenje suradnje u svim područjima. Posebice je izražen interes za unapređenje političke i ekonomske suradnje, te u području trgovinske razmjene i zajedničkih ulaganja.

Razmijenjena su mišljenja o potrebi značajnijeg prisustva pakistanskih ulagača i tvrtki u BiH, a izražen je interes i za druge vidove suradnje s Pakistanom, osobito u područjima energetike, poljoprivrede, tekstilne i drvne industrije.

Sugovornici su razgovarali o političko-ekonomskoj situaciji i prilikama u obje zemlje, a članovi Predsjedništva BiH informirali su premijera o predstojećim aktivnostima na putu europskih integracija BiH. Premijer Pakistana je izrazio punu potporu BiH na tom putu. Naglašen je značaj razmjene posjeta na svim razinama.

Članovi Predsjedništva BiH izrazili su zahvalnost za sveukupnu potporu i pomoć naroda i Vlade Pakistana Bosni i Hercegovini.

U ime hrvatskog člana Predsjedništva BiH dr. Dragana Čovića sastanku je nazočio savjetnik Dejan Vanjek, priopćeno je iz Predsjedništva BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije