Naslovnica Vijesti

Izgradnja brze ceste od vitalnog značaja za lokalno stanovništvo, Federaciju i državu

09. veljače 2018. u 17:46 0 komentara 677 prikaza
Pogledajte galeriju 1/2

Projekt dionice brze ceste Lašva - Nević Polje je u završnoj fazi, a izgradnja ove prometnice je od vitalnog značaja, kako za lokalno stanovništvo, tako i za Federaciju BiH i državu, rečeno je danas na prezentaciji koju su u Novom Travniku organizirali predstavnici Javnog poduzeća "Autoceste Federacije BiH".

Fokus prezentacije bio je na dijelu brze ceste u naselju Nević Polje, Općina Novi Travnik, gdje je planiran kružni tok, a, kako je rečeno, prvobitna trasa je pomjerena, s obzirom na to da se moralo zaštititi izvorište Trebišnjice.

Koordinator iz Vlade SBŽ-a za realizaciju projekta brze ceste Vinko Miljak kazao je kako se na izgradnju brze ceste čeka gotovo 30 godina, te da je ona od životnog interesa za sve građane, s obzirom na to da će rasteretiti jednu od najopterećenijih magistralnih cesta u BiH.

- O ovom projektu se govorilo i prije 1990-ih, a sada se došlo u fazu da se radi glavni projekt. Ne možemo reći da nam nije u interesu izgradnja brze ceste, jer ćemo se bez nje i dalje voziti 50 minuta od Travnika do Kaonika i sudjelovati u velikim gužvama. To nikome nije u interesu - kazao je Miljak.

Građani su tijekom prezentacije uputili brojne primjedbe, od toga da je ona izvedena šturo, bez adekvatne pripreme i informacija o tome kada počinje izgradnja, koliko i koji objekti će biti srušeni, te koliki će biti iznos odštete.

- Mještani ne znaju čija kuća se treba rušiti, niti čija smeta, a čija ne smeta. Ovo je za mene nepotpuna prezentacija i jako sam razočaran - kazao je jedna od sudionika današnjeg skupa Dragan Jukić.

Kako je rečeno, prije eksproprijacije je potrebna urbanistička suglasnost i izmjena postojećeg prostornog plana.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.