Zahvaljujući RSP-u

Izgrađena druga zgrada u Brčkom u koju useljava osam obitelji

stan
27.02.2020.
u 13:03

Osigurano je trajno stambeno riješenje za dodatnih osam obitelji povratnika i raseljenih osoba u Brčko Distriktu BiH useljavanjem u nove stanove u zgradi izgrađenoj kroz Državni projekt stambenog zbrinjavanja (DPSZ) u okviru Regionalnog stambenog programa (RSP) u Bosni i Hercegovini.

Svečanost povodom dodjele ključeva stanarima koji useljavaju u nove stanove biti će upriličena u srijedu, 04. ožujka 2020. godine s početkom u 13:00 sati ispred novoizgrađene zgrade u Brčkom, ulica Matije Gupca bb.

Za financiranje stambenih projekata i podršku u provođenju programa, donatori RSP-a su do sada izdvojili 287 milijuna eura, od čega se 64,5 milijuna eura odnosi na projekte u BiH. Europska unija je najveći donator s učešćem od 234 milijuna eura, nakon čega slijede Sjedinjene Američke Države sa 24 milijuna eura, Njemačka, Norveška, Švicarska, Italija, Danska, Turska kao i nekoliko ostalih zemalja. Snažnu podršku programu daju Visoki komesarijat Ujedinjenih naroda za izbjeglice (UNHCR), Organizacija za sigurnost i suradnju u Europi (OSCE) i Razvojna banka Vijeća Europe (CEB) koja upravlja donatorskim fondom i pruža podršku partnerskim zemljama u provođenju programa i praćenju njegovog napretka, kao i u osiguravanju vidljivosti programa.

Bosna i Hercegovina je za Vodeću instituciju Državnog projekta stambenog zbrinjavanja imenovala Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH, a implementaciju pod-projekta povjerila je Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica, Republičkom tajništvu za raseljene osobe i migracije RS, te Odjelu za izbjeglice, raseljene osobe i stambena pitanja Vlade Brčko Distrikta BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?