nakon dogovora s dodikom

Izetbegović: Reakcije iz EU pokazuju da smo postigli dobra rješenja

Bakir Izetbegović
01.08.2016.
u 16:10

Navodi lidera HDZ i člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Dragana Čovića prema kojim sporazum o mehanizmu koordinacije ignorira županije nisu točni. Pozicija županija nije promijenjena, i oni su, u skladu s ranijim rješenjima iz mehanizma koordinacije, jednako zastupljeni u okvirima svojih ustavnih nadležnosti, izjavio je za Fenu predsjedatelj Predsjedništva BiH i predsjednik SDA, Bakir Izetbegović.

- S gospodinom Čovićem sam, prije sastanka u Istočnom Sarajevu, imao konzultacije i dogovorili smo se što je prihvatljivo a što ne. Stoga me čudi njegova reakcija. Umjesto da pozdravi dogovor, on počinje praviti bespotreban problem oko toga, tvrdi Izetbegović.

Čović je kritizirao jučer postignuti dogovor Izetbegovića i predsjednika Republike Srpske i SNSD-a Milorada Dodika o Mehanizmu koordinacije.

- Problemi koje sada rješavamo na putu europskih integracija u dobroj mjeri su proizašli iz činjenice da je Dragan Čović insistirao na predavanju preuranjene i nedozrele aplikacije za članstvo u EU. Od tada sam osobno mnogo i predano radio da naknadno osiguramo kredibilitet naše aplikacije. Izpregovarana je prilagodba SSP, postignut je dogovor o mehanizmu koordinacije. Reakcije iz EU pokazuju da smo postigli dobra rješenja - ističe Izetbegović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije