poljska

Izaslanstvo PSBiH na svečanosti obilježavanja obljetnice baptizma u Poljskoj

izaslanstvo
15.04.2016.
u 15:55

Zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Safet Softić i zastupnik u Zastupničkom domu PSBiH Nikola Lovrinović nazočili su danas u Poznanju svečanosti kojom je obilježena 1050. obljetnica baptizma u Poljskoj, kao i uključivanje Poljske u krug latinske civilizacije i mediteranske kulture.

Softić i Lovrinović, koji su u Poznanj otputovali na poziv predsjednika Sejma Mareka Kuchinskog i Senata Republike Poljske Stanislawa Karsezewskog, nazočili su svečanoj sjednici Parlamenta Poljske.

Pored brojnih izaslanstava parlamenata zemalja regije i šire, svečanom zajedničkom zasjedanju obaju domova Parlamenta Poljske, koji se po prvi put održava van glavnog grada Varšave, nazočili su predstavnici društvenog, vojnog, kulturnog i vjerskog života u Poljskoj.

Današnjoj sjednici nazočili su i predstavnici diplomatskog kora u Poljskoj, poglavar Rimokatoličke crkve u Poljskoj, poglavar jevrejske zajednice u Poljskoj, kao i crkveni poglavari iz Francuske, Njemačke, Belgije i Brazila.

U ime Katoličke crkve u BiH, skupu je nazočio banjalučki biskup monsinjor dr. Franjo Komarica.

Izaslanstvo PSBiH nazočit će danas i svetoj misi, koja će biti održana u Arhikatedralnoj bazilici sv. Petra i Pavla u Poznanju.

Današnja obljetnica sjećanje je na 14. travanj 996. godine, kada je vladar Poljske Mieszko I bio kršten, što je označilo i početak poljske državnosti, priopćeno je iz Odjela za odnose s javnošću PSBiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?