POMOĆ BOSNI

Iz FEAL-a 70 tona robe za 
Doboj, Orašje, Maglaj, Žepče

feal
Foto: Zoran Grizelj
23.05.2014.
u 09:41

Tri šlepera pomoći 
upućena su na najugroženija područja Doboja, Maglaja, Žepča, Orašja, Bosanske Posavine

Poplavljenim područjima u BiH Hercegovci na najučinkovitiji način poručuju: “Niste ostavljeni”! Vodena stihija poplavila je sela i gradove u Bosni, a Hercegovinu su preplavile emocije. Stigli su pomoći u spašavanju života i imovine, prikupljaju pomoć. Ne samo za Bosnu, nego i za poplavljene dijelove Slavonije, ali i Srbije. Nabujale rijeke preplavile su granice, a ljubav prema čovjeku granice nikada i nije priznavala. Hercegovci su jedinstveni emotivci, s genetski kodiranom solidarnošću, pomaže tko koliko može, a širokobriješka kompanija FEAL moćna je u svakom pogledu. I u materijalom i onom ljudskom. Iz ugledne širokobriješke kompanije FEAL otpremljena je donacija robe teška više od 70 tona, ukupne vrijednosti 180.000 KM. Tri šlepera pomoći upućena su na najugroženija područja Doboja, Maglaja, Žepča, Orašja, Bosanske Posavine.

“Ovo su trenuci kada čovjeku nestane riječi kojima bi opisao patnju i bol ljudi koji su pogođeni ovom stihijom, nezapamćenom poplavom, pravom tragedijom. Materijalne štete nekako će se nadoknaditi, ali najteže je obiteljima koje su izgubile svoje najmilije. Najvažnije je pomoći najugroženijima pa smo odmah stupili u kontakt s Crvenim križem, Merhametom i Crvenim krstom te iskoordinirali akcije kako bi se pomoć mogla dostaviti”, kaže Ante Musa, član Uprave FEAL-a. Uprava ove tvrtke kontaktirala je poslovne partnere, a onima koji su izravno pogođeni ovom katastrofom ponuđena je pomoć. “Posebno zahvaljujemo svim dobavljačima koji su spustili cijenu robi čim su čuli za kakvu je svrhu namijenjena. Nekoliko naših djelatnika dragovoljno se javilo da ide istovariti robu”, naglašava Musa, dodajući da su pri odabiru vodili računa da to bude roba koja je trenutačno najpotrebnija. Među više od 70 tona robe, u tri šlepera nalazi se dječja hrana, hrana za dojenčad, voda za piće, higijenske potrepštine (posebno pelene), hrana, najviše konzervi svih vrsta, mlijeko, povrće, brašno, ulje, sol, šećer, dezinfekcijska sredstva, lijekovi, deterdženti, sredstva za čišćenje… No, u šleperima su i gumene čizme, zaštitne maske i rukavice, alati…

“Ovo je FEAL-ov znak solidarnosti s ljudima koji su pogođeni ovom prirodnom katastrofom, s nadom da će se što prije oporaviti od nedaće koja ih je pogodila”, kaže Ante Musa koji je bio posebno angažiran oko organiziranja ove vrijedne FEAL-ove donacije najugroženijim područjima pogođenih poplavom. Uz Musu smo na utovaru robe zatekli gotovo cijelu Upravu tvrtke FEAL, među njima Tonću Barbarića, Andriju Kožula, Marija Čolaka, a tijekom proteklih dana je u organizaciji pribavljanja donacija posebno angažirana bila Zdenka Čolak, sestra Joze Bogdana, vlasnika FEAL-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije