milijunska ulaganja

Ivica Turza iz Singapura preko Švicarske i Zagreba do Orašja

28.04.2019.
u 19:20

Ivica Turza, vlasnik tvrtke Maxhof Gruppe, poduzetnik je svjetskog kalibra. Rođen je u Njemačkoj, živi posljednjih pet godina u Singapuru, gdje radi na istočnoazijskom tržištu, ima tvrtke u Švicarskoj i Singapuru, a svoju je prvu tvrtku u BiH otvorio u Orašju iz više razloga, uz ostalo jer su u Posavini njegovi korijeni, piše Večernji list BiH. 

Nakon Singapura, Orašje

Ipak, razmišlja, prije svega, ekonomski pa ističe kako Orašje nije slučajno odabrano za sjedište Maxhofa za Europu jer ima najbolji zemljopisni položaj, odlične poveznice s važnim cestovnim pravcima i dobru infrastrukturu poduzetničke zone.

- U Orašju sam otvorio tvrtku Maxhof koja se bavi proizvodnjom malih kućanskih uređaja s kompletnom tehnikom i dizajnom proizvoda. Sve se radi u Orašju za europsko tržište, a s mostarskim Sajmom gospodarstva krenuli smo zapravo u aktivnu prodaju i fokusiramo se na bh. tržište jer iz Orašja nam je sve blizu. Imam tvrtke u Singapuru, u Švicarskoj, ali takvu profesionalnost i brzinu još nisam doživio, pa sam time iznimno zadovoljan. Uvijek kroz razgovor sa svojim kolegama navodim kako je područje Orašja jedno od najpovoljnijih, ne samo na europskoj razini već i šire. Ovdje sam naišao, prije svega, na otvorenost prema poduzetništvu - objašnjava nam menadžer Turza.

U Orašju je otvoreno veliko gradilište Maxhofa jer i planovi su veliki, dosežu milijunska ulaganja. - Gradimo veliki objekt od 4000 m2 gdje će biti dosta otvorenih radnih mjesta jer ova će tvrtka imati svoje sjedište za Europu. Uskoro krećemo i u partnerstvo sa Sveučilištem u Mostaru kako bismo studentima otvorili mogućnosti da kroz praksu, i osobito kroz internetsku prodaju, zajedno napravimo nove pomake - tvrdi Turza. U vremenu kada mnogi odlaze prema Zapadu, Turza je krenuo obrnuto, od Zapada prema BiH. - Za Posavinu, ali i za BiH, vidim veliku budućnost. Svatko ima svoje razloge za odlazak, no moja tvrtka i ja potrudit ćemo se pokazati mladim ljudima da ovdje ima perspektive ako se želi biti posvećen poslu. Danas je svijet globalno selo pa ako se profesionalno radi, to se može na svakom mjestu.

U Mostaru smo potpisali za nas vrlo važan ugovor s Hrvatskom poštom osiguravanjem široke prodaje u internetskom prostoru, lokalnoj prodaji i za cijelo bh. tržište - kaže Turza.

Radovi u punom jeku

Zadovoljstvo dolaskom Maxhofa u Orašje ne skriva i izvršni direktor Jozo Puškarić te nam objašnjava u kojoj su fazi radovi na gradnji velike poslovne zgrade tvrtke. - Trenutačno je objekt došao do međukatne ploče koja je izlivena pa ovih dana nastavljamo punom parom. Sada radimo u unajmljenom prostoru tvrtke Bosanac koji koristimo kao logistički i skladišni prostor. Planovi su nam sve poslove završiti u ovoj godini, a iduće se i useliti - kaže nam Puškarić pun optimizma u budućnost, ne samo Maxhofa već i Posavine. S njim se slaže i Turza te zaključuje: - Uglavnom se priča o problemima, no problema ima svugdje u svijetu i nigdje nije savršeno. No, smatram kako se uz profesionalan rad može puno toga postići gdje god čovjek živio, a mi ćemo se u Maxhofu potruditi otvoriti što više radnih mjesta, tako da mladi ne moraju odlaziti iz Posavine jer Zapad može biti i ovdje - zaključuje Turza.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?