sastanak

Ivanić primio novoimenovanog veleposlanik Irana

Ivanić
08.11.2016.
u 17:02

Član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić primio je u nastupnu posjetu novoimenovanog veleposlanika IR Iran u BiH Mahmouda Heidarija.

Tijekom susreta sugovornici su se osvrnuli na nedavnu posjetu Iranu delegacije BiH, koju je predvodio predsjedatelj Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, a koja je ocijenjena kao veoma značajna i uspješna. Nakon ove posjete i ukidanja sankcija međunarodne zajednice prema Iranu otvoren je dodatni prostor za jačanje suradnje, prvenstveno u realnom sektoru, u oblastima kao što su polјoprivreda, industrija, energetika i turizam, tim prije što je BiH u ranijim godinama bilјežila suficit u trgovinskoj razmjeni s Iranom, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Razgovarano je i o unutrašnjopolitičkoj situaciji u BiH, provođenju neophodnih reformi, kao i drugim koracima koji predstoje na putu europskih integracija.

Član Predsjedništva BiH Ivanić je veleposlaniku Heidariju poželio mnogo uspjeha u radu tijekom mandata u Bosni i Hercegovini, te izrazio nadu da će zajednički napori u idućem razdoblju rezultirati osobito popravlјanjem bilansa trgovinske razmjene.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?