sastanak

Ivanić primio generala Curtisa Scaparrottija

Ivanić
09.11.2016.
u 20:50

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić primio je generala Curtisa Scaparrottija, komandanta Savezničke komande i Europske komande NATO-a.

Tema sastanka bila je nastavak suradnje NATO-a i BiH koja je ocijenjena zadovoljavajućom, kao i pitanja u vezi s reformom obrane u BiH i ispunjavanje uslova za aktiviranje Akcijskog plana za članstvo (MAP) u NATO.

Ivanić je naglasio da je dobrodošla konsultantska uloga NATO-a kada je restrukturiranje Oružanih snaga BiH u pitanju, ali da ono mora biti neutralno i politički neobojeno, bez favoriziranja bilo koje bh. strane, jer, kako je istakao  Ivanić, ''želimo dobro organizirane i ne prevelike oružane snage koje adekvatno mogu pomoći ovome broju stanovnika u BiH''.     

General Scaparrotti je siguran da NATO može osigurati takvu nepristrasnu pomoć, podcrtavši da je BiH veoma važan dio Europe.

Član Predsjedništva BiH izrazio je zahvalnost za kontinuiranu podršku i napore koje ulažu u očuvanju mira i sigurnosti u BiH, kao i za saradnju s Oružanim snagama BiH. Informirao je generala Scaparrottija o predstojećem putu u Afganistan, u kapacitetu predsjedatelja Predsjedništva BiH, krajem studenog, a s ciljem posjete pripadnicima OSBiH koji su u sastavu NATO-ove misije "Rezolutna podrška".     

General Scaparrotti je zahvalio Ivaniću na sudjelovanju Oružanih snaga BiH u toj misiji u kapacitetima u kojima OSBiH to mogu da profesionalno iznesu, istakavši da je predstojeća posjeta Ivanića Afganistanu važna za NATO i dobar signal da je BiH zemlja koja može aktivno da doprinese očuvanju mira u svijetu.  

Sastanku su prisustvovale američka veleposlanica u BiH Maureen Cormack i komandantica Štaba NATO-a u BiH Giselle Wilz.

Sastanku su u ime predsjedatelja Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića i člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića prisustvovali njihovi savjetnici, Selmo Cikotić i Dejan Vanjek, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije