Predsjedatelj Predsjedništva BiH

Ivanić ne zna za novu odluku Ministarstva obrane BiH

Mladen Ivanić
06.01.2017.
u 21:28

Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić rekao je večeras u Banjoj Luci da nema informaciju da je Ministarstvo obrane BiH donijelo odluku da ne dozvoli da bilo ko od pripadnika Oružanih snaga BiH sudjeluje u programu obilježavanja "Dana RS-a" koji je Ustavni sud BiH osporio kao neustavan.

- Ponavljam, pripadnici Trećeg pješadijskog (RS) puka Oružanih snaga BiH prisustvovat će manifestaciji, ja sam to rješenje našao, a kakvo je, vidjet ćete ovih dana - utvrdio je Ivanić u izjavi novinarima.

Ministarstvo obrane Bosne i Hercegovine stavilo je van snage odluku o angažmanu pripadnika Oružanih snaga na ceremonijalnim aktivnostima u povodu 9. siječnja u RS-u, jer su se našli u situaciji u kojoj nisu kompetentni da odlučuju, potvrdila je Feni u ime Ministarstva Uma Sinanović.

Ona je kazala da su se kao institucija našli u nezavidnoj situaciji jer su im danas upućena dva pisma, od NATO štaba u Sarajevu i od predsjedatelja Predsjedništva BiH Mladena Ivanića.

- Brigadna generalica Giselle M. Wilz, komandantica NATO štaba Sarajevo podržava 8. siječanj, ali je sporan angažman pripadnika dan poslije, 9. siječnja, a predsjedatelj Predsjedništva Ivanić, član Vrhovne komande, uputio je zahtjev za angažman počasne čete OSBiH za odavanje počasti, na 9. siječanj - pojasnila je Sinanović.

Naglašava da je situacija nezavidna jer moraju da poslušaju Vrhovnu komandu, a s druge strane imaju stav NATO štaba koji je uključen u proces reforme obrane.

- Iz tog razloga Ministarstvo je stopiralo i stavilo van snage dio odluke koji se odnosi na 9. siječanj i uputilo Predsjedništvu BiH sve ove činjenice na razmatranje i donošenje konačne odluke. Ministarstvo i nije kompetentno da u ovoj situaciji donosi odluku pored Vrhovne komande - istakla je Sinanović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?