Izbjeglička kriza

Ivanić: Ne vjerujem u mogućnost ratnih sukoba na Balkanu

mladen ivanić
03.11.2015.
u 20:26

Član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić istakao je kako ne vjeruje u mogućnost izbijanja ratnih sukoba na zapadnom Balkanu, ali da bi zadržavanje izbjeglica iz Sirije na ovom području moglo prouzročiti stravične probleme i tenzije, te negativan politički ambijent.

"Ne vjerujem u mogućnost sukoba, ali mislim da zemlje zapadnog Balkana ni ekonomski ni u bilo kojim drugim kapacitetima nisu u stanju izdržati taj pritisak. Čak ni ti ljudi ne bi ovdje bili sretni i zadovoljni, sami bi proizveli određene probleme, što bi bio negativan scenarijo", rekao je Ivanić za TV1. 

Mišljenja je da bi trebalo ozbiljno uzeti u razmatranje upozorenje njemačke kancelarke Angele Merkel na moguće vojne sukobe na Balkanu ako Njemačka zatvori svoju granicu s Austrijom za izbjeglice treba. No, ističe kako je ova izjava više upućena njemačkoj javnosti o značaju poteza ove države kada su u pitanju izbjeglice. 

"Smatram da je prejaka ocjena o ratnim sukobima, ali da bi bilo stravičnih problema, tenzija i negativnog političkog ambijenta, bilo bi. Sve trzavice koje se pojavljuju proizvode negativan ambijent i dodatno usložnjavaju našu unutarnju, ionako, krhku stabilnost", zaključio je Ivanić.

Komentara 1

DE
debelacija
04:13 04.11.2015.

ivancicu, a tko te sta pita!!!?

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije