predsjedatelj predSjedništva BiH

Ivanić: Nastavlja se praksa negiranja Republike Srpske i njenih institucija

Mladen Ivanić
18.04.2017.
u 15:54

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine zaprimilo je dopis Ministarstva obrane BiH u vezi s proslavom Dana Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka Oružanih snaga BiH i Dana Vojske Republike Srpske, kojim se od Predsjedništva BiH traži stav u vezi s programom proslave i obraćanjem predsjednika Republike Srpske na centralnoj svečanosti, izjavio je predsjedatelj Predsjedništva BiH Mladen Ivanić.

- Neprihvatlјivo je da program proslave Dana Vojske Republike Srpske i Dana Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka Oružanih snaga BiH, koji, po zakonu, baštini tradiciju Vojske Republike Srpske i u skladu s tom baštinom, podrazumijeva i tradicionalno obraćanje predsjednika Republike Srpske, bude predmet nove političke krize u BiH.

Neprimjereno je da se instituciji predsjednika Republike Srpske, koji je bio vrhovni komandant Vojske Republike Srpske, pokušava zabraniti obraćanje na proslavi Dana Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka Oružanih snaga BiH, koji nastavlјa da baštini tradiciju Vojske Republike Srpske - Ivanićeve su riječi.

Dopisom kojim se traži izjašnjenje Predsjedništva BiH nastavlјa se praksa negiranja postojanja Republike Srpske i njenih institucija, smatra on.

- Ta praksa u BiH započeta je osporavanjem obilјežavanja 9. siječnja, Dana Republike. Ovakvim pristupom, nepoštovanjem Republike Srpske i njenih institucija, te stalnom proizvodnjom političkih kriza, svaki dan je sve manje Bosne i Hercegovine. Očigledno je da u BiH postoje političke snage kojima te krize trebaju, a te političke snage ne dolaze iz Republike Srpske - rekao je Ivanić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?