Prijem u Sarajevu

Ivancov: Zainteresirani smo za samostalnu, neovisnu i prosperitetnu BiH

prijem
Foto: FENA
1/5
22.02.2017.
u 20:44

Veleposlanstvo Ruske Federacije u Bosni Hercegovini organiziralo je večeras prijem u Sarajevu povodom obilježavanja ruskog državnog praznika - Dana branioca Otadžbine, koji se slavi 23. veljače. 

Kako je okupljenim predstavnicima bh. institucija, diplomatskog i vojno-diplomatskog kora kazao ruski veleposlanik u Bosni i Hercegovini Petar Ivancov, očuvanje sigurnosti u Rusiji je jedan od prioriteta državne politike.

Ocijenio je da se u današnjem vremenu povećava razina nestabilnosti u različitim dijelovima svijeta, posebno zbog povećavanja prijetnji od terorizma, što zahtijeva nove mjere za dodatni napor u razvoju oružanih snaga Rusije.

- U ovakvim situacijama Rusija povećava svoje pozicije na svjetskoj areni kao demokratska i politički razvijena zemlja. U kontinuitetu Rusija se zalaže za mirno i demokratsko reguliranje konflikata u svijetu - podcrtao je veleposlanik. 

Zbog toga je Rusija, kaže Ivancov, otvorena za suradnju sa svim državama koje se zalažu za mir i stabilnost, a dobar primjer za to navodi odnose s BiH koji se razvijaju na ekonomskom i političkom planu.

- Zainteresirani smo za samostalnu, neovisnu i prosperitetnu Bosnu i Hercegovinu. Kao jedan od jamaca Daytonskog mirovnog sporazuma stojimo iza dosljednog ispunjavanja i poštovanja međunarodnog prava. Rusija je konstruktivan i odgovoran partner oba entiteta i svih naroda u BiH - zaključio je veleposlanik Ivancov.

Vojni i zrakoplovni ataše pri Veleposlanik Rusije u BiH pukovnik Ilja Skrebnev podsjetio je da se ovaj praznik počeo obilježavati s početka 20 stoljeća, a iako je više puta mijenjao naziv njegova suština ostala je uvijek ista.

- Ovog dana čestitamo svima koji su svoj život posvetili sigurnosti i neovisnosti države, onima kojima je zaštita svog naroda postala misija i smisao života te onima kojima vjernost zakletvi nisu prazne riječi - kazao je Skrebnev.

Prijemu su nazočili predstavnici državne i entitetske izvršne i zakonodavne vlasti, diplomatskog kora, vjerski dužnosnici i predstavnici kulturnog života u BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?