predavanje na Filozofskom fakultetu

Istinske novinarske zvijezde su novinari koji su spremni ponuditi dobru i ekskluzivnu priču

04.12.2019.
u 15:14

Šutalo je govorio je i o novinarskoj etici te je istaknuo kako je osim ekskluzivnosti važno da vijest bude i vjerodostojna.

Dugogodišnji novinar, vlasnik i glavni urednik Hrvatskog medijskog servisa Milan Šutalo održao je predavanje na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru o temi „Istinske novinarske zvijezde-proizvođači ekskulzivnih i vjerodostojnih vijesti“.

Šutalo smatra da su istinske novinarske zvijezde novinari koji su spremni ponuditi dobru i ekskluzivnu priču. 

„Oni koji u tome uspjevaju su među najboljim novinarima i njihovi su tekstovi čitani, radijski prilozi slušani, a televizijski gledani“, izjavio je Šutalo. Govorio je i o novinarskoj etici te istaknuo kako je osim ekskluzivnosti važno da vijest bude i vjerodostojna.

Doc. dr. sc. Miroslav Vasilj je istaknuo kako se studiji novinarstva u cijelom svijetu susreću s istim problemom – puno teorije, a malo prakse.

„Filozofski fakultet Sveučilišta u Mostaru stoga organizira predavanja vrsnih praktičara - ljudi koji sa svojim kompetencija, znanjima i vještinama studentima mogu prenijeti svoja praktična iskustva. Ovaj put to je kolega Milan Šutalo. Posebno je važan dio koji se odnosi na vjerodostojnost vijesti. Kažu da živimo u eri postistine, ako je tako onda ovom društvu nikada nisu bili potrebniji novinari profesionalci koji poštuju osnovna novinarska etička načela i koji razlikuju činjenice od tzv. alternativnih činjenica te istinu od laži. Zato je važna poruka studentima – budućim novinarima i djelatnicima u odnosima s javnošću da se profesionalan pristup na kraju uvijek isplati.“, kazao je dr. Vasilj.

Na predavanje se odazvao velik broj studenata i njihovih profesora, priopćeno je sa Sveučilišta u Mostaru. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije