Prištinski list tvrdi:

ISIL-ovci pokušali zatrovati vodu na Kosovu: Uhićen Besnik Latifi

ISIL Irak
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
Autori: VLm, HMS
14.07.2015.
u 10:48

Opskrba vodom za dio građana Prištine, Gračanice i okolnih mjesta koji se opskrbljuje iz Gračaničkog jezera preko prištinskog Vodovoda, bilo je obustavljeno zbog sumnje da su petorica, uhićenih planirali zatrovati vodu u jezeru Badovac.

Osumnjičeni za pripremu terorističkih napada kod jezera Badovac, dvojica od petorice uhićenih, pripadnici su ekstremističke grupe “Islamska država”, koji su tijekom 2013. i 2014. godine bili u ratnoj zoni u Siriji, piše u utorak prištinski list “Zeri”.

Dnevnik navodi kako je uhićeni Besnik Latifi (38) iz Kosovske Mitrovice, u ratnoj zoni u Siriji bio dva puta, kao i drugi osumnjičeni Gazmend Halili (31), iz Ajvalije.

List prenosi kako su sva jezera i tvornice vode dodatno angažirale mjere sigurnosti na Kosovu, a eksperti kemije kažu kako su šanse vrlo male da se u bilo kojem jezeru na Kosovu otruje voda bez upotrebe velikih količina toksičnih materijala.

Načelnik Instituta za javno zdravlje Naser Ramadani potvrdio je za agenciju Kosovapress da voda u jezeru Badovac (Gračaničkom jezeru), iz kojeg se opskrbljuje više od pola Prištine i Gračanica, nije zatrovana, te da su sve analize koje je uradio Institut za javno zdravlje pokazale da je voda ispravna.

Opskrba vodom za dio građana Prištine, Gračanice i okolnih mjesta koji se snabdijevaju iz Gračaničkog jezera preko prištinskog Vodovoda, bilo je obustavljeno zbog sumnje da su petorica, uhićenih planirali da zatruju vodu u jezeru Badovac./HMS/

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije