visoki predstavnik u BiH

Inzko: Van der Bellen podržava teritorijalni integritet BiH

Valentin Inzko
06.12.2016.
u 10:46

Po riječima Inzka, profesor Van der Bellen se u tijeku svoje političke karijere dosta dobro upoznao o prilikama u BiH i podržava njezin teritorijalni integritet

Sveučilišni profesor Alexander Van der Bellen najbolji je izbor za novog predsjednika Austrije jer je stabilna ličnost s ogromnim životnim iskustvom i zagovara ljudska prava. Van der Bellen ima sluha za migrante zahvaljujući iskustvu svoje obitelji i predstavlja jamstvo modernog i otvorenog austrijskog društva, izjavio je za "Dnevni avaz" visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko.

Po njegovim riječima, profesor Van der Bellen se u tijeku svoje političke karijere dosta dobro upoznao o prilikama u BiH i podržava njezin teritorijalni integritet. Uvijek je zagovarao ljudski odnos prema izbjeglicama i migrantima, uključujući i one iz BiH. 

- Prije svega, on je čovjek koji se nameće svojom autentičnošću, karakterom i autoritetom. Naravno da sam ga podržavao, kao kandidata sa snažnim proeuropskim opredjeljenjem, jer je europski put i moj put, iako nisam uvijek zadovoljan svim politikama EU - kazao je, između ostalog, Inzko.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije