u trodnevnom posjetu

Inzko u Bruxellesu radi susreta s visokim dužnosnicima EU

Valentin Inzko
10.04.2017.
u 16:59

Visoki predstavnik Valentin Inzko boravi u trodnevnom posjetu Bruxellesu, gdje će se obratiti Komitetu za vanjske poslove Europskog parlamenta te razmijeniti mišljenja s članovima komiteta.

Također nazočit će trećem sastanku “Prijatelja Bosne i Hercegovine”, te će se sastati s predstavnicima Političkog i sigurnosnog komiteta EU, kao i drugim dužnosnicima EU.

Na tim sastancima, Inzko će informirati dužnosnike EU o trenutnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini i ukazati na svoju čvrstu podršku procesu integracije BiH u EU, kao i reformama koje su potrebne za prosperitet i stabilnost u zemlji.

Osim toga, upozorit će na mogućnost intenziviranja negativnih trendova u narednim mjesecima, imajući u vidu da je 2018. izborna godina. 

Za vrijeme boravka u Bruxellesu, visoki predstavnik će se sastati i sa šeficom bh. misije pri EU, veleposlanicom Lidijom Topić, kao i veleposlanikom BiH u Belgiji i Luksemburgu, Draškom Aćimovićem, najavljeno je iz OHR-a. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?