Federalna uprava za inspekcijske poslove

Inspektori tijekom 1. svibnja izdali 792 rješenja o stavljanju pod zdravstveni nadzor

02.05.2020.
u 18:44

- Sanitarni inspektori Federalne uprave za inspekcijske poslove su od 15. ožujka do 1. svibnja na graničnim prijelazima izdali ukupno 31.517 rješenja o stavljanju putnika pod zdravstveni nadzor/ograničenom kretanju/izolaciji na razdoblje od 14 dana.

Također, tijekom jučerašnjeg dana na graničnim prijelazima izdali su 792 rješenja o stavljanju pod zdravstveni nadzor odnosno ograničenju kretanja van mjesta boravka i to 702 rješenja o izolaciji, te 80 rješenja za vozače, tri rješenja za pogranične i sedam za prekogranične radnike.

Nadzorima i mjerama federalnih inspektora obuhvaćeno je 3454 osoba - državljana BiH s prebivalištem u Republici Srpskoj koji su u BiH ušli preko graničnih prijelaza koji se nalaze na području FBiH, te su njihovi podaci dostavljeni Inspektoratu Republike Srpske na daljnje postupanje.

Isto je učinjeno i za 335 osoba - državljana BiH s prebivalištem na području Brčko Distrikta, za koje su podaci dostavljeni Inspektoratu Brčko Distrikta.

Inspektorat RS je dostavio podatke o 95 osoba kojim su sanitarni inspektori RS-a tijekom jučerašnjeg dana izdali rješenje o kućnoj karanteni, te podatke o rješenjima za 288 vozača koji imaju prebivalište u FBiH.

Inspektorat Brčko Distrikta je dostavio podatke za 46 osoba kojima su u posljednja dva dana izdata rješenja o izolaciji, a koja imaju prebivalište na području Federacije BiH.

Danas ističu mjere iz 51 rješenja o izolaciji koja su izdali federalni sanitarni inspektori, a do jučer je za 25.510 osoba isteklo razdoblje obvezne izolacije u trajanju od 14 dana.

Po donošenju Odluke Vlade FBiH o mjerama neposredne kontrole određenih proizvoda i usluga od interesa za FBiH kojom je određeno utvrđivanje marži, dežurni tim Federalnog tržišnog inspektorata je u cilju zaštite građana od nerazumnog povećanja cijena vrši inspekcijske nadzore benzinskih crpki, ali i drugih prodajnih objekata na području Federacije BIH.

Do sada je izvršeno je devet inspekcijskih nadzora kada je utvrđeno 14 prekršaja, što podrazumijeva podnošenje 14 prekršajnih naloga u iznosu od 19.250 KM, priopćeno je danas iz Federalne uprave za inspekcijske poslove.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?