Pojačane kontrole u HNŽ-u

Inspektori provjeravaju vodu za piće, restorane, bazene..., mjesta gdje se prodaju sladoled i hrana

14.06.2017.
u 07:00

Visoke temperature, vrućine i inače cijelo ljetno razdoblje, osim užitka na ljetovanju i odmoru, nose sa sobom i rizike, osobito od trovanja hranom i vodom. Visoke temperature pogoduju bržem razmnožavanju bakterija u hrani zbog čega posebno treba voditi računa o namirnicama koje kupujemo i konzumiramo.

Lako pokvarljivi proizvodi

Federalna uprava za inspekcijske poslove je u cilju zaštite zdravlja građana izdala upozorenje nadležnim inspekcijskim tijelima da pojačaju inspekcijski nadzor u objektima proizvodnje, prometa i skladištenja namirnica, osobito sladoleda, te vode za piće u vodoopskrbnim objektima, kupalištima... Da se vrše pojačane kontrole u cijeloj Hercegovačko-neretvanskoj županiji, potvrdila nam je Karmela Ivanković, županijska inspektorica.
Ivana Barula-Gustin, sanitarna inspektorica općine Neum, kazala nam je u razgovoru kako je u jedinom bh. mjestu na moru pojačana kontrola u tijeku. 

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?