Tadić:

Inicijativa za formiranje komisije za pripremu zakona o porijeklu imovine

Tadić
ilustracija
04.04.2016.
u 17:31

Delegati u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Ognjen Tadić i Darko Babalj uputili su inicijativu u oba doma PSBiH kojom traže da se formira privremena zajednička komisija oba doma sa zadatkom da pripremi i uputi u parlamentarnu proceduru prijedlog zakona o porijeklu imovine izabranih i imenovanih službenika u institucijama BiH.

Tadić je danas u Sarajevu kazao novinarima da Babalj i on, kao i Srpska demokratska stranka, imaju rješenja koja bi, po njihovom mišljenju, bila odgovarajuća za ovu materiju.

- Ali smo uvjereni da, usljed postojećih političkih okolnosti koje već duže vrijeme prate život u BiH, i u RS-u i u FBiH, to ne može bez šireg konsenzusa. Najbolja varijanta je da ovakvom inicijativom i formiranjem privremene zajedničke komisije oba doma osiguramo sudjelovanje predstavnika svih ključnih političkih figura i subjekata u BiH u pripremi teksta ovako zahtjevnog i bitnog zakona - kazao je Tadić.

Dodao je da već kroz sam rad te privremene zajedničke komisije, „svi politički subjekti, koji su rekli u predizbornoj kampanji ili to već godinama govore da su za odlučnu borbu protiv korupcije i kriminala, daju svoje prijedloge kako da se zajedno izborimo da do toga zaista dođe“.

Tadić je istaknuo kako se radi o zakonu koji bi se izričito odnosio na imovinu izabranih i imenovanih službenika u institucijama BiH.

- Pri tome smatramo da sve ono za šta ne bi mogli da dokažu porijeklo treba pripasti proračunima po mjestu njegovog prebivališta, jer postoji realna pretpostavka da su upravo ti proračuni oštećeni nekim nezakonitim radnjama - kazao je Tadić.               

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije