Općina u kojoj ne vrijede bh. zakoni

Imenovan građevinski inspektor u Jajcu, ali neće početi raditi dok se grade džamije

04.04.2017.
u 07:00

Načelnik općine Jajce Edin Hozan za Večernji list je prije nekoliko tjedana izjavio kako ne može zaustaviti gradnju nelegalnih džamija jer općina nema građevinskog inspektora. Prijašnji je dao ostavku i otišao u Njemačku. U međuvremenu, Agencija za državnu službu FBiH završila je natječaj za spomenutu poziciju, imenovala Asafa Smajića na mjesto općinskog inspektora građenja, prostornog uređenja i zaštite okoliša, ali on nije još počeo raditi. Kako neslužbeno doznajemo, načelnik Hozan navodno čeka da prođe rok žalbe.

Prošlo više od 30 dana

Odluka koja je dostavljena Večernjem listu datira od 2. ožujak ove godine, tako da ostaje nejasno koliki je rok žalbe i kako je moguće da inspektor Smajić još nije počeo raditi. - Ovdje se radi o tome da se čeka kraj izgradnje nelegalnih džamija u Jajcu, a onda će, valjda, Smajić preuzeti dužnost za koju je imenovan. Očito je kako je riječ o smišljenoj strategiji koja ima za cilj da se omogući nelegalna izgradnja džamija u većinski hrvatskim naseljima u Jajcu, rekli su nam naši sugovornici iz ove općine. I tu nije kraj samovolji načelnika Hozana i njegovih političkih partnera. Kako su nam rekli naši sugovornici, Hozan će ovih dana nametnuti proračun općine. Zakonski ima pravo na to ako se proračun ne usvoji u prva tri mjeseca u godini, ali postoje i dodatne procedure koje je Hozan očito odlučio preskočiti. - Zakon kaže kako proračun može nametnuti načelnik ako ga Općinsko vijeće ne usvoji u prva tri mjeseca. Ali prije toga načelnik mora Općinskom vijeću predložiti nacrt proračuna za tekuću godinu, a zatim i konačni prijedlog proračuna. Naravno, to nije urađeno, kažu nam vijećnici Općinskog vijeća Jajce koji dolaze iz reda hrvatskog naroda. 

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?