Softić:

Imamo određene probleme u funkcioniranju Kluba zastupnika SDA

Softić
15.12.2016.
u 13:30

Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i potpredsjednik Stranke demokratske akcije Safet Softić je danas u Sarajevu izjavio novinarima da je isitna da su četiri zastupnika u Klubu zastupnika SDA u Zastupničkom domu državnog parlamenta, na neki način, napustila sjednicu Kluba zastupnika prije dva dana, prije sjednice Zastupničkog doma održane jučer.

- To nije ništa nepoznato niti novo u javnosti. Imamo određene probleme u funkcioniranju Kluba zastupnika SDA u Zastupničkom domu. To su problemi koji su, na neki način, prisutni još od zadnjeg Kongresa SDA u vezi s određenim dešavanjima koja su bila vezana za taj kongres i s onim što je nakon toga slijedilo - pojasnio je Softić.

Po njegovim riječima, taj problem su do sada nekoliko puta pokušavali riješiti unutar organa stranke.   

Kaže da su na posljednjem Kolegiju SDA formirali jednu grupu koja će obaviti razgovore sa četvoricom zastupnika.

- To ćemo, pretpostavljam, vrlo brzo i učiniti. Dakle, ovi zastupnici koji su napustili rad Kluba, a nisu u Zastupničkom domu formirali novi klub, jasno ukazuje na to da još  postoji prostor za razgovore da se ta stvar riješi u okviru organa stranke i vjerujem da ćemo u tom pravcu ići - naveo je Softić.

Dodaje da radnu grupu koja bi trebala da obavi razgovore sa četvoricom zastupnici čine zamjenik predsjednika SDA Adil Osmanović, Asim Sarajlić, Denis Zvizdić i Safet Softić.

- Nas četverica ćemo vrlo brzo zakazati sastanak s ovom četvericom zastupnikom. Pokušat ćemo naći rješenje koje će, na neki način, sačuvati ovaj ukupan broj zastupnika u Zastupničkom domu. Vjerujem da postoji dovoljno prostora da se tako što i dogodi - rekao je Softić.

Ukoliko bi se u nekom idućem razdoblju desilo da ti zastupnici istupe iz SDA ili da formiraju neki poseban klub, Softić ističe da bi to „sasvim sigurno izazvalo određene turbulencije unutar koalicijskih stranaka koje čine parlamentarnu većinu“.

- Vjerujem da bi to bio predmet međustranačkih razgovora u idućem razdoblju, ali sam gotovo siguran i uvjeren da do toga neće doći - zaključio je Softić.

Pojedini mediji su prenijeli da je grupa parlamentaraca iz SDA u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH napustila sjednicu Kluba ove stranke i najavila da nadalje neće sudjelovati u radu Kluba SDA.

O daljim koracima i načinu političkoga djelovanja, kako navode, obavijestit će javnost.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije