BUDUĆNOST GRADA HEROJA

Imaju li Vukovarci znanja, ideja i volje nadati se boljoj budućnosti? Evo što kažu Vukovarci

18.11.2023.
u 18:30

Postolar Roko Jazvić: O nama ovisi vukovarska budućnost. Ja planiram upisati studij trgovine i pokrenuti nešto svoje, svoj posao

Vukovar ima svoju više nego bogatu povijest, sadašnjost na koju svatko iz svojeg kuta gleda drukčije, ali i budućnost o kojoj se može puno razgovarati na najrazličitije načine i koja ovisi o mnogočemu. Kada je riječ o sadašnjosti, Vukovarci govore o lijepom i uređenom gradu, ali i nizu objekata koji ni danas, 32 godine od rata, još nisu obnovljeni. Kada govore o sadašnjosti, Vukovarci se redovito dotiču gospodarstva koje je na koljenima, ali i koje pokušava krenuti naprijed. Odnosi među većinom građana, bez obzira na nacionalnost, u redu su, ali zato svi ukazuju na politiku i dnevno-politička događanja prema kojima svatko od građana ima nekoga svojeg favorita ovisno o stranačkoj iskaznici koju ima ili pak o stranci koju simpatizira.

Kada se pak govori o budućnosti Vukovara, svaki Vukovarac ima neko svoje viđenje i razmišljanje, pri čemu se za svako od njih, koliko god bila različita, može reći da ima osnova. Drugim riječima, prema dijelu građana Vukovar je svakako grad koji ima svijetlu budućnost, a dio pak vidi kako je grad zapeo u prošlosti i da će trebati puno napora da se neke stvari riješe i poprave. Vukovar se nekada nazivao gradom zelenila, sporta i mladih. Zelenila i sporta ima i danas, ali je zato mladih osjetno manje. Vidi se to i na ulicama grada na Dunavu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije