Međugorje

I vrijeme je dar Božji i 
kao takvog ga treba živjeti

02.01.2019.
u 10:06

Na dočeku Nove godine u molitvi u Međugorju se ovaj put okupilo se više tisuća domaćih i inozemnih hodočasnika. U novogodišnjoj noći međugorska župna crkva, prostor oko nje i dvorana Ivana Pavla II. bili su stjecište mladih iz cijeloga svijeta. Molitveni program počeo je krunicom koju je predmolio fra Karlo Lovrić, a nastavio se svetom misom zahvalnicom za proteklu godinu koju je predslavio fra Vjekoslav Miličević uz koncelebraciju 36 svećenika. Potom su članovi zajednice Cenaclo upriličili žive jaslice na prostoru ispred platoa crkve sv. Jakova. Na molitvenom dočeku Nove godine hodočasnici su ispunili crkvu, žutu dvoranu Ivana Pavla II., kao i prostor oko crkve, mnogi pokriveni dekama i drugim prekrivačima. Videozidom događanja iz crkve prenosila su se u dvoranu sv. Ivana Pavla II.

Molitveno bdijenje, koje je počelo klanjanjem Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu, započelo je u 22 sata, a predmolio ga je fra Zvonimir Pavičić, međugorski župni vikar. U 23.30 sati započela je novogodišnja svečana sveta misa koju je predslavio apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini mons. Luigi Pezzuto, uz suslavlje apostolskog vizitatora za župu Međugorje Henryka Hosera, provincijala Hercegovačke franjevačke provincije dr. Miljenka Šteke, međugorskog župnika fra Marinka Šakote i još 102 svećenika iz cijelog svijeta. “Zaključiti jednu godinu da bismo započeli drugu. Čini se da je to neumoljiv put, s kojega se neizbježno nitko ne može povući. I vrijeme je dar Božji i kao takvog ga treba živjeti, pamtiti i kroz njega proći”, rekao je, među ostalim, u svoj homiliji apostolski nuncij u BiH mons. Luigi Pezzuto. Pjevanje je izvođeno na više svjetskih jezika, a glazbom ga je pratio međunarodni zbor i orkestar. Apostolski nuncij predvodi je misno slavlje i u utorak, 1. siječnja u 11 sati, na svetkovinu Marije Bogorodice i Svjetski dan mira.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije