kiseljak

I‌ ‌Kiseljačani‌ ‌odali‌ ‌dužno‌ ‌počast‌ ‌prvom‌ ‌hrvatskom‌ ‌predsjedniku‌ ‌dr.‌ ‌Franji‌ ‌Tuđmanu‌ ‌

10.12.2019.
u 13:27

Na 20. godišnjicu  njegove smrti uspomeni na prvog hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana, poklonili su se i brojni Kiseljačani,  predstavnici braniteljskih udruga, hrvatski politički dužnosnici, voditelji javnih ustanova ali i brojni drugi  koji su nazočili polaganju vijenaca i paljenju svijeća pred Središnjim spomen obilježjem poginulim hrvatskim braniteljima u Kiseljaku.

 „Ovo je dan sjećanja , a ujedno i dan ponosa na sve što je prvi predsjednik svih Hrvata dr. Franjo Tuđman uradio za svoj hrvatski narod,“, kazao je ovom prilikom povjesničar Ivo Miro Jović. O doprinosu dr. Franje Tuđmana u ostvarenju slobode hrvatskog naroda s obje strane granice govorio je  Mladen Mišurić Ramljak, načelnik Općine Kiseljak. „Prvi hrvatski predsjednik bio je čovjek koji je život posvetio borbi za slobodu hrvatskog naroda, neovisne i slobodne hrvatske države ali i jednakopravnosti hrvatskog naroda u BiH“, istaknuo je Mišurić Ramljak. O doprinosu dr. Franje Tuđmana u stvaranju slobodne i neovisne državne hrvatske države te slobodi hrvatskog naroda povijest će tek reći svoje, smatra Lidija Bradara, predsjednica Kluba Hrvata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH. „Povijest će pokazati koliko važnu  ulogu i značaj je imao dr. Franjo Tuđman u stvaranju slobodne i neovisne hrvatske države ali i slobodi hrvatskog naroda ma gdje on živio“, izjavila je ovom prilikom Bradara.  

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?