Na inzistiranje hrvatskih branitelja

HVO nakon 15 godina na Oluji!

Hvo mimohod
Foto: VL FOTO
27.06.2015.
u 10:15

Iz MORH-a su ponudili da pripadnici HVO-a prisustvuju mimohodu, ali bez oznaka svoje postrojbe, na što branitelji nikako nisu htjeli pristati

Vojni mimohod za 20. obljetnicu vojno-redarstvene akcije Oluja koji će u Zagrebu 4. kolovoza okupiti oko 3000 pripadnika vojske i policije uključit će i pripadnike HVO-a.

Kako piše Večernji list, predstavnici branitelja na sastanku s izaslanstvom MORH-a prošlog tjedna iznijeli su prijedlog da u mimohodu sudjeluju pripadnici ratnih postrojbi koje su sudjelovale u Oluji, no navodno je zapelo kada su spomenuti pripadnici HVO-a.

Kako tvrdi jedan od sudionika sastanka, iz Ministarstva su ponudili da HVO prisustvuje mimohodu, ali bez oznaka svoje postrojbe, na što branitelji nikako nisu htjeli pristati. To ih je toliko razočaralo da se razmišljalo da ratne postrojbe izostanu s mimohoda.

Predsjednik Zbora gardijskih postrojba Dražimir Jukić ipak je potvrdio da je iz MORH-a stigla potvrda da će u mimohodu sudjelovati i pripadnici HVO-a.

“Na vojnom mimohodu sudjelovat će i HVO, no tijekom spomenutog sastanka ministar Kotromanović bio je službeno u Bruxellesu pa se čekalo da nakon povratka odobri zahjtev branitelja, što je i učinio”, potvrdila je Večernjem Ana Bulić, glasnogovornica Ministarstva obrane.

Ključne riječi

Komentara 5

VR
Vrdoka1
10:16 28.06.2015.

kakoje je jadno kad neki misle o nekim mirovinama,pa hrvati iz bh su naj veci gubitnici toliko se borili za hrvatsku a na kraju su nigdjei onda citam neke izjave pojedinaca,sramota. kad je rat poceo svi mladi su trcali iz bh u hr, vojsku nisu im u zagrebu gledali kakve carape imaju kakvo auto voze samo je bilo vazno da uzmu pusku i idu ginuti za ljepu nasu. a danasnj politika kaze tosu se borili siromasi za slucajnu drzavu.Ako cemo posteno hrvatska drzava je vise dala i pomogla BH muslimanima od smjestaja do oslobodenja bihaca, BH hrvati su uvijek ostali nasukani od politike maticne drzavejer nas uzmu samo kad im tribamo od glasova novca do nosit pusku,

HU
hurmordu
00:01 28.06.2015.

Pa pomagala svom narodu Najbolje da je digla ruke a ustvari onda je to bilo isto ici na ratiste u hrvatsku ili kupres ili derventu mostar... A ti odma spominjes hdh. Ak znas sta je zto danas je hrvatska nezavisna drzava I nama u HB je dala putovnice osobne vozacke penzije. Pa normala. Koliko po svijetu drzava vode istu politiku prema svom narodu ako zive u drugoj drzaviZds

MA
manbor
08:56 29.06.2015.

MA okanite se vi tog coravog pisanja o proslosti....Zasto ne pisete kako umiru bebe u KBC-Mostar a direktor se ponasa koda su macici pokrepali...Nema nigdi od Gosp. Kvesica izjave o UZROKU, samo nesto baulja o zatvaranju medijskog prostora...Tipicni Hercegovacki nacin rjesavanja problema...

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije