Orašje - D. Mahala

Humanost i sport pobijedili

humanost
Foto: VL FOTO
1/4
07.01.2016.
u 07:00

NK Dinamo Donja Mahala organizirao večer kluba pod nazivom ‘Plava noć’ i ostvario san sedmeročlanoj Pavkinoj obitelji

Pavka Klaić iz Donje Mahale pokraj Orašja majka je šestero djece. Nezaposlena je, ali ima pune ruke posla oko šestero djece s kojima živi u svega dvije prostorije, a svi su školarci.
Snovi o gradnji na postavljenim temeljima nove kuće ugasili su se iznenadnom smrću oca.
S “Večernjakom” su podijelili i prvi put u javnosti iznijeli, bez patetike, već s istinskim životnim problemima, svoju svakodnevicu životne borbe u kojoj žive dan za danom, bez prevelikih planiranja.
Dobro su nam se urezali dječji pogledi, ozbiljni i, očito, prerano odrasli.  
Mediji su učinili svoje  i objavili priču, no konkretnu je humanu akciju zapravo pokrenuo poduzetnik Dragutin Živković, poznatiji kao Lade, predsjednik Nogometnoga kluba Dinamo Donja Mahala, općina Orašje.
 

Šest školaraca

- Nekako se sve  u meni prelomilo kada sam u  predbožićne dane vidio kako iz dvorišta Klaićevih izlazi kolona učenika.
Najprije troje djece kreće prema školi, iza njih još dvoje u srednju, i na kraju, nakon sat vremena, najmlađi Mario. Morao sam nešto brzo poduzeti jer čekati se više nije moglo.
Sazvao sam iste večeri hitnu sjednicu uprave Nogometnoga kluba Dinamo iz Donje Mahale i donijeli smo odluku organizirati Plavu noć prijatelja kluba te prikupiti sredstva za kuću Pavke Klaić.
Rukovodstvo kluba jednoglasno je podržalo moju inicijativu i maksimalno se uključilo. Imali smo cilj pokazati da je sport segment društva gdje se može pokazati velika humanost.
Kucali smo na mnoga vrata pa je večer pokazala humanost iznad svih očekivanja, kazao nam je Živković.
 

Veliko srce NK Dinamo

Niz pojedinaca se pridružio akciji u organizacijskome pogledu, donaciji hrane, dekora, umanjenja cijena svega kako bi se organizirala takva humanitarna večer. Živković nerado govori o doniranim iznosima te humanitarne večeri donjomahalskih plavaca jer smatra kako je svaka darovana marka važna.
Ipak, doznajemo neke od značajnijih donacija bez kojih se ne bi moglo kazati kako će kuća za sedmeročlanu obitelj biti pod krovom.
Veliko srce pokazala su poduzeća Vinković Oštra Luka s doniranih 10.000 konvertibilnih maraka  u protuvrijednosti materijala, te Skele Comerce d.o.o. iz Orašja koje je doniralo kompletne vanjske otvore, a pridružila se humanoj akciji i privatna osoba Anto Boderištanac iz Orašja donirajući kompletnu ciglu za novu kuću sedmeročlane obitelji Klaić.

Badžo-com, Rasim gradnja iz Gradačca, Ćosić-promex Usora također sudjelovali u akciji, kao i brojni drugi pojedinačni donatori, a prihod od tombole, odlukom Nogometnoga kluba Dinamo Donja Mahala,  pretvoren je u donatorska sredstva

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?