Dar općini Čitluk

Humanitarci iz Chicaga žele graditi objekt za invalide

30.03.2019.
u 09:35

Načelnik općine Čitluk Marin Radišić informirao je vijećnike o održanim sastancima i razgovorima koje je vodio s predstavnicima Humanitarne udruge “Sv. Josip“ iz Chicaga u Sjedinjenim Američkim Državama.

Načelnik je kazao kako je ta humanitarna udruga izrazila želju i spremnost na području općine Čitluk izgraditi objekt koji bi bio namijenjen isključivo za potrebe odraslih osoba s invaliditetom i za djecu s poteškoćama u razvoju s područja općine Čitluk. Istaknuo je kako je navedena udruga spremna izgraditi taj izuzetno važan objekt i darovati ga općini Čitluk uz obvezu trajnog zadržavanja njegova korištenja isključivo za spomenutu svrhu.

Kako bi se što prije krenulo u proces izgradnje navedenoga objekta, Općinsko vijeće Čitluk usvojilo je zaključak kojim je ovlastilo načelnika čitlučke općine Marina Radišića da obavi sve pripreme i poduzme potrebne mjere i radnje vezane za potpisivanje ugovora kojim bi Humanitarna udruga “Sv. Josip” i Općina Čitluk potanko definirali sve međusobne odnose. Vijest o tomu brzo se proširila i s odobravanjem je primljena u cijeloj općini, a poglavito je obradovala volontere i štićenike čitlučke Udruge Susret koja okuplja roditelje i djecu s posebnim potrebama iz cijeloga Brotnja koja sada radi i djeluje u skučenim uvjetima.

Općinski su vijećnici usvojili prijedlog odluke o ostvarenju proračuna općine Čitluk u 2018. Ukupni prihodi i primici u prošloj godini bili su planirani u iznosu od 8,700.000 KM, a ostvareni su u iznosu od 9,943.591,30 KM ili 14,29 posto više od plana. Tako su ostvareni prihodi od poreza bili veći za 13,40 posto više od planiranih, ostvareni neporezni prihodi veći su za 7,42 posto od planiranih, za 18,14 posto povećane su i tekuće potpore (grantovi), dok su za čak 38,76 posto povećane planirane kapitalne potpore. Od 8,700.000 KM planiranih tekućih i kapitalnih rashoda ostvareno je 8,706.893,75 KM (povećanje od 0,08 posto).•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?