Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Hrvatsko pitanje ‘postoji’ i treba ga riješiti u FBiH

24. kolovoza 2017. u 07:00 3 komentara 1069 prikaza

Prekaljeni ruski diplomat Petr Ivancov, umjesto neodređenih i otrcanih fraza, vrlo otvoreno govori o brojnim optužbama, počesto s obavještajnim potpisom o ruskim ‘planovima’ o destabilizaciji BiH, zemalja Balkana...

Možda naivno ili preopćenito pitanje. Što Rusija želi na Balkanu, posebice u BiH?

Rusija je zainteresirana za stabilan i miroljubiv razvoj svih balkanskih zemalja, uključujući Bosnu i Hercegovinu, gdje mi, kako je poznato, aktivno i dosljedno sudjelujemo u procesu stabilizacije BiH, te smo jedan od jamaca Daytonskog sporazuma.

Naravno, mi ovdje imamo svoje interese, što je sasvim logično. Oni su vrlo široki i raznovrsni te u bilateralnom obliku obuhvaćaju sfere gospodarstva, investicija, industrije, trgovine, kulture, obrazovanja, religije. Naši interesi uvijek su bili pouzdani i nastavljaju se jačati. Uz to, svi BiH akteri pozitivno i uz obostrani interes zastupaju stajalište za poboljšanje veza s Rusijom, i to je suveren i svjestan izbor naroda BiH.

Cijeli intervju čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

  • brodarevac:

    Još malo pa će se VL zaklinjati u majčicu Rusiju, svi govore kako Dodik gura u ruski zagrljaj HDZ. Hrvatsko pitanje u RS ne postoji, tamo se ne pitaju ni ko .............. ali to nikom ne smeta, jadna politika. Rusa ... prikaži još! je uvijek izdvajala mišljenje za RS pa će tako sada i za HDZ.

  • MiJo1957:

    GO HOME!

  • Ters:

    Čović uvodi BiH u NATO preko bliskosti sa ruskim ambasadorom kojega Brussel drži "pod lupom" :) Nego, samo me zanima šta su Hrvati u RS-u Bogu zgriješili pa o njima niko računa ne vodi, a najmanje njihovi predstavnici u BiH. ... prikaži još! "Biskup banjalučki Franjo Komarica upozorio je u četvrtak, prilikom posjete Splitu, na opasnost nestanka Hrvata i zatiranja tragova njihovog postojanja na području Republike Srpske, a domaćin, splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara obećao je pomoć Splita u poboljšanju položaja Hrvata katolika na tim područjima, odnosno u Bosni i Hercegovini." http://www.faktor.ba/vijest/biskup-komarica-u-splitu-upozorio-na-opasnost-nestanka-hrvata-u-rs-u-261208