HNS:

Hrvatski politički predstavnici ne odustaju od stvaranja funkcionalne i održive BiH, Bošnjaci se pridružili blokadi države

16.12.2021.
u 10:54

U povodu najavljivanja napuštanja pregovora od strane bošnjačkih političkih predstavnika i stranaka, priopćenjem za javnost oglasio se Hrvatski narodni Sabor. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Bošnjački politički dužnosnici i stranke predvođeni SDA-om, najavljenim napuštanjem pregovora, ne samo da dovode održavanje Općih izbora 2022. godine u pitanje, nego i samu budućnost Bosne i Hercegovine i njezinih institucija. 
Bošnjačka unitaristička ideologija utemeljena na diskriminaciji i nametanju političkih predstavnika ne može se izdići iz svojih uskogrudnih i diskriminirajućih postavki, a kako bi izgradili zajedničku domovinu - državu ravnopravnih konstitutivnih naroda i svih stanovnika ove države.
U okolnostima najveće političke krize kada je dijalog stranaka u Federaciji BiH u završnoj fazi i kada smo nadomak potpunog stabiliziranja, nakon zastoja državnih institucija od strane srpskog političkog vodstva, dovodi se u pitanje i funkcioniranje federalnih institucija od strane bošnjačke političke vlasti.
Naši prijatelji, medijatori i partneri iz međunarodne zajednice sada imaju kristalno jasnu sliku tko, zašto i kakvim metodama zadržavanja statusa quo želi ostvariti svoje velikobošnjačke ideologije i zbog čega izlaze iz cjelokupne priče. 
Hrvatski politički predstavnici okupljeni u Hrvatski narodni sabor ne odustaju od stvaranja funkcionalne i održive Bosne i Hercegovine. Jednako važno, još jednaput ističemo kako ne odustajemo ni od borbe za Ustavom zajamčenih prava i ravnopravnosti sva tri naroda u BiH. Naš stav je jasan, precizan i nepromjenjiv. Pregovori s konačnim dogovorom o svim otvorenim pitanjima nemaju alternativu. Reforma izbornog zakonodavstva mora imati konačni epilog i održivo rješenje gdje će biti stvoreni uvjeti za normalan suživot sva tri naroda i svih stanovnika u BiH, bez diskriminacije i političke majorizacije", stoji u priopćenju.

Komentara 3

IJ
I ja tebi
17:41 16.12.2021.

Bošnjaci počeše mijenjati vineru da bi sjedili u parlamentu u ime hrvats i birati Hrvatima predstavnike i mislili su da to tako može dovijeka. Prvo nije ljudski drugo susjedski a treće ni politički korektno. Sad kad je i svijet vidio sa kakvim se gadostima služe oni se kao uvrijedili i neće se više igrati države . Samo nastavite Dodik već uveliko radi na otcjepljenjem a ni Hrvati neće dugo čekati. Pa kad to sve ode u materinu imat ćemo tri fildžan države i Bog te veselio.

LO
lokve
12:50 16.12.2021.

Dok dodik radi to što radi sve ostalo je: "selo gori a baba se češlja", dosta je bilo glupiranja jedno po jedno mora da se sredi nemožete ucjenjivati sa svih strana i svi od Bošnjaka očekivati ustupke a da vi uživate u svemu što ste do sada prigrabili. Prvo treba razbiti osovinu zla pa onda na miru pregovarati.

Avatar southman
southman
12:09 16.12.2021.

A sa kime ćete pregovarati ?? Međunarodni predstavnici se povukli iz pregovora. dodik kreće u osamostaljenje. Bošnjaci se spremaju na rat očito. Hoćemo li mi glumiti Aliju Izetbegovića početkom 90-ih dok ne bude kasno.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije