Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Hrvatska pošta Mostar osvojila „Yehudi Menuhin trofej“ za najbolju glazbenu marku

12. kolovoza 2021. u 14:52 0 komentara 91 prikaza

Izdanje HP Mostar „250.obljetnica rođenja Ludwiga van Beethovena“ autora Manlia Napolia osvojilo je nagradu za najbolju poštansku marku s glazbenim motivom izdanu u 2020. godini.
U natjecanju je sudjelovalo 66 poštanskih maraka s glazbenim motivima izdanih u 59 država svijeta, a dizajn poštanske marke HP Mostar osvojio je najviše glasova. Prestižni „Yehudi Menuhin trofej“ dodjeljuje međunarodna filatelistička grupa kolekcionara udruženih pod nazivom “Motivgruppe Musik”, a trenutno broji preko 300 članova iz 35 zemalja. 
Za dizajn Manlia Napolia na ovom izdanju navedeno je sljedeće:
„ Moje je kraljevstvo u zraku ... - ovaj Beethovenov citat nalazi se na rubu arka posebnih maraka za 250. rođendan Ludwiga van Beethovena, koje je 16. prosinca 2020. izdala Hrvatska pošta u Mostaru. Beethovenova duboko ukorijenjena bliskost s prirodom inspirirala je dizajnera da suptilno nadopuni slavni Beethovenov portret Josepha Karla Stielera s lastavicom i crvendaćem koji nadahnjuju majstora svojim pjevanjem.“

Još jedno međunarodno priznanje za filateliju Hrvatske pošte Mostar potvrda je truda i kvalitete koju imamo kao i poticaj za daljnji rad. Ovo kao i druga izdanja HP Mostar možete pogledati na ePostShopu

 | Autor :

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.