Zvizdić s predsjednicom Hrvatske

Hrvatska je prijatelj BiH i istinski želi napredak države

17.01.2018.
u 16:00

Sugovornici su se suglasili da je dijalog susjeda koji dijele granicu od preko tisuću kilometara najbolji put prema izgradnji dobrosusjedskih odnosa

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić sastao se danas na radnom ručku s izaslanstvom Republike Hrvatske koju je predvodila predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar – Kitarović.

Razgovarali su o bilateralnim odnosima i o unapređenju suradnje dviju zemalja. Zvizdić je upoznao hrvatsku predsjednicu sa stupnjem realizacije obveza BiH dogovorenih kroz europsku agendu i izrazio uvjerenje da će u narednom razdoblju Republika Hrvatska lobirati da Bosna i Hercegovina što prije dobije kandidatski status u Europskoj uniji.

Predsjednica Grabar – Kitarović je rekla da je Republika Hrvatska prijatelj Bosne i Hercegovine i da istinski želi napredak BiH u europskom i NATO integracijama. Podijelila je i iskustva Hrvatske na tom putu i rekla da je Hrvatskoj važno članstvo BiH u Europskoj uniji i da BiH može koristiti pozitivna iskustva koja ima RH.

Sugovornici su se suglasili da je dijalog susjeda koji dijele granicu od preko tisuću kilometara najbolji put prema izgradnji dobrosusjedskih odnosa i da je u narednom razdoblju neophodno jačati suradnju u cilju stabilizacije odnosa dviju zemalja.

Sastanku su nazočili ministar financija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda, ministrica za ljudska prava i izbjeglice BiH Semiha Borovac, ministrica obrane BiH Marina Pendeš i veleposlanica BiH u Republici Hrvatskoj Renata Paškalj, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije