Suradnja

Hrvati iz dijaspore žele sudjelovati u projektima u Hrvatskoj

31.05.2016.
u 08:00

Ljubušak Mario Primorac, predsjednik Mladeži HDZ-a za Sjevernu Rajnu i Vestfaliju (NRW), sastao se u Zagrebu s predsjednicom Republike Hrvatske Kolindom Grabar-Kitarović. Sastanak je održan tijekom prijma na Pantovčaku na kojem su bili izaslanici hrvatskih iseljeničkih koordinacija.

Kako nam je rekao Primorac, razgovaralo se o problematici iseljenika, o mogućnosti u sudjelovanju bitnih društvenih, političkih i gospodarskih procesa, o zajedništvu hrvatskog nacionalnog korpusa iz iseljeništva s onim iz Hrvatske i BiH. Na dnevnom redu bili su i projekti na relaciji hrvatskog iseljeništva i matične domovine, a još jednom je ponovljena spremnost predstavnika dijaspore da se aktivnije uključe u projekte na prostoru Hrvatske. Zaključeno je kako će se suradnja u budućnosti intenzivirati te kako se moraju jačati veze Hrvata u dijaspori i Republike Hrvatske. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?