Mostar

HRS: Osnivanjem HZ HB udareni temelji opstojnosti BiH

herceg-bosna
Foto: VL FOTO
18.11.2015.
u 13:39

Iz HRS-a naglašavaju kako se mora jasno reći: "Herceg-Bosna nije bila zločinački projekt, HVO nije zločinačka vojska, da nije bilo Herceg-Bosne ne bi bilo niti BiH. Područja koja je pokrivala HZ H-B jedina su istinski multietnička u BiH".

 - Osnivanje Hrvatske zajednice Herceg-Bosne bila je neophodna reakcija otpora silama koje su vojnom agresijom htjele diktirati i nametnuti način života na ovim područjima. HVO i ljudi koji su osnovali HZ H-B time su udarili temelje opstojnosti BiH, priopćeno je danas iz Hrvatske republikanske stranke (HRS).  Događaji koji su se dogodili na današnji dan u Vukovaru i Škabrnji, kao i utemeljenje HZ Herceg-Bosne, ne smiju nikada pasti u zaborav i tih se događaja ne smijemo prisjećati samo na današnji dan. Ova povijesna iskustva moraju nam svima služiti kao stalna pouka i smjerokaz, priopćili su iz te stranke. Iz HRS-a naglašavaju kako se mora jasno reći: "Herceg-Bosna nije bila zločinački projekt, HVO nije zločinačka vojska, da nije bilo Herceg-Bosne ne bi bilo niti BiH. Područja koja je pokrivala HZ H-B jedina su istinski multietnička u BiH". 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije