Ukinuta demokracija

Hozan nametnuo proračun općini Jajce, sam raspolaže s deset milijuna maraka

12.04.2017.
u 09:00

Načelnik općine Jajce Edin Hozan prošloga je tjedna donio odluku o nametanju općinskog proračuna za ovu godinu. Nakon što je ranije bez odluke o privremenom financiranju ili usvojenoga proračuna raspolagao općinskim sredstvima, sada je odlučio nametnuti ovaj akt bez ikakvih konzultacija s hrvatskim predstavnicima i tako još jednom pokazati kako demokracije više nema u Jajcu, nego je uspostavljena diktatura.

Pravni koraci

- Sada čekamo da proračun za ovu godinu bude objavljen u Službenim novinama i onda ćemo poduzeti odgovarajuće pravne korake. Toj samovolji mora se stati na kraj, rekli su nam hrvatski predstavnici u Općinskom vijeću Jajce. Dodali su kako će svakako tražiti reviziju sporne odluke, a vrlo vjerojatno će biti podnesene nove kaznene prijave zbog posljednjih postupaka općinskog načelnika. - Zakon je vrlo jasan u ovakvim slučajevima. Ako već ne postoji vladajuća većina, općinski načelnik dužan je Općinskom vijeću ponuditi proračun u formi nacrta, a zatim i u formi prijedloga. Tek nakon toga može donijeti odluku o nametanju proračuna. Ovdje se ništa od toga nije dogodilo. Hozan je jednostavno nametnuo proračun i sam će upravljati s nešto više od 10 milijuna KM, ističu naši sugovornici. Izostanak bilo kakve reakcije viših razina vlasti, ali i pravosudnih tijela na događaje u Jajcu posljednjih mjeseci samo je dodatno ohrabrio radikalne bošnjačke predstavnike da nastave provoditi samovolju i nasilje nad hrvatskim stanovništvom u Jajcu.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?