Županijska skupština

HNŽ po prvi put dobiva prostorni plan, slijedi provedba projekata

17.12.2016.
u 08:00

Na jučerašnjoj sjednici Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije usvojeno je nekoliko zakonskih akata u formi nacrta koji će u budućnosti biti od izuzetne važnosti za stanovnike ovoga dijela BiH. Među njima je svakako i nacrt Zakona o zaštiti obitelji s djecom koji se u ovoj županiji čeka već godinama, piše Večernji list BiH.

Slijedi javna rasprava

- Sada zakon ide u javnu raspravu 90 dana, a nakon toga ćemo imati konačni izgled zakona u formi prijedloga. Očekujemo kako će ovaj zakon stupiti na snagu tijekom iduće godine i za njegovu provedbu će nam trebati oko 5,5 milijuna maraka na godišnjoj razini - rekao nam je nakon sjednice dopredsjednik Skupštine HNŽ-a Tomislav Martinović. Nadalje, jučer je usvojen i nacrt prostornog plana HNŽ za razdoblje od 2012. do 2022. godine. Ovaj dokument predstavlja polaznišnu osnovu za sve buduće projekte na prostoru ove županije. - Po prvi put ćemo imati prostorni plan HNŽ-a i on će biti osnova za razvoj turizma, izgradnju prometnica, intrastrukture i drugih projekata - pojasnio nam je Martinović. Od jučer HNŽ je dobio i Povjerenstvo za europske integracije Skupštine HNŽ-a koje će se baviti odgovorima na pitanja koja su nedavno iz Europske unije došla u BiH.

Europska pitanja

- Očekujemo kako ćemo imati aktivnu ulogu u tome procesu. Mnoga od tih pitanja se odnose i na našu županiju i ovo povjerenstvo će imati mnogo posla kako bi obavilo sve zadaće koje će se staviti pred njih - zaključio je Martinović. 
Također, skupštinska većina je jučer je oformila i Povjerenstvo za pitanje branitelja Skupštine HNŽ-a koje će se baviti problematikom ove populacije.

Problemi branitelji su veliki i očekuje se kako će i ovo povjerenstvo imati veliku ulogu u rješavanju otvorenih pitanja o ovoj temi. Iduća sjednica Skupštine HNŽ-a trebala bi se održati tijekom idućega tjedna kada bi se na dnevnom redu trebao naći rebalans županijskog proračuna.

Ovaj dokument je županijska Vlada usvojila tijekom ovoga
tjedna.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije